BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.511,77
HABER /  DÜNYA

IŞİD tankına karşı keleşle savaşıyorlar!

IŞİD'in Kürt şehri Kobane'ye dönük saldırısı ilginç savaş manzaralarına sahne oluyor. YPG modern tanklar ile saldıran IŞİD'e kaleşnikov ile karşılık veriyor....

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Suriye'nin Kürt bölgesi Rojava'daki Kobane Kantonu'na dönük IŞİD saldırısı ağır silahlarla yoğunlaşırken sosyal medyada dolaşıma giren bir video cephede yaşananları gözler önüne serdi. Rojava'nın askeri gücü YPG güçleri ile IŞİD arasındaki çatışmalardan çarpıcı bir kesit sunan videoda Kürtlerin tanka karşı Kaleşnikov'la savaştığı görülüyor. 

"BUNU ÇEKMEK BİLE BÜYÜK CESARET"

NTV ekranlarında sözkonusu videoyu yorumlayan Oğuz Haksever "çok yakınımızda oluyor bu çatışma. PYD'ye bağlı Kürt gerillalar karşılarında bir tank var ve onunla savaşıyorlar. Bunu çekmek bile büyük cesaret. Anladığım kadarıyla kamerayı bir kadın kullanıyor." dedi.



IŞİD özellikle Musul'da ele geçirdiği modern ağır silahlar arasında olan tank, füze ve ağır topları kullandığı Kobane saldırısında çok sayıda köyü ele geçirirken binlerce Kürt Türkiye sınırına yığılmıştı. PYD Eş Başkanı Salim Müslim ve Kobane Kantonu Başbakanı Enver Mislim yaptıkları açıklamalarda uluslararası destek çağrısı yapmışlardı.