BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.309,53
HABER /  DÜNYA

IŞİD-Taliban savaşı geliyor!

IŞİD, Taliban'dan ayrılan bir grupla Pakistan ve Afganistan'da teşkilatlanmaya başladığını duyururken, başlarına atadığı emiri de ilan etti.

Abone ol

IŞİD, Afganistan ve Pakistan’da yeni birimler oluşturduğunu açıkladı. Örgütün Twitter ve video siteleri üzerinden yaptığı açıklamada IŞİD’e katıldığını açıklayan Taliban ve El Kaide mensuplarıyla iki ülkede teşkilatlandığı belirtildi.

Dünyanın bir çok ülkesinde kendine bağlı gruplar oluşturan IŞİD, Taliban hareketinin eski sözcüsü olan Hafız Said Han’ı da Afganistan ve Pakistan'daki birimlerinin başına, temsilcisi olarak atadı. Taliban’ın sözcüsü Hafız Said Han, 10 gün önce yayınlanan bir video konuşmasında kendine bağlı gruplarla IŞİD’e katıldıklarını açıklamıştı.

IŞİD’in El Kaide ve Taliban’a da meydan okuyabileceğini savunan bölge uzmanlarına göre, bu iki ülkedeki IŞİD mensuplarının sayısı 30 bin. Ancak bu rakamı abartılı bulanlar da var.

Bu arada Afganistan’ın kuzey şehri Mezar-ı Şerif’te IŞİD’e karşı savaşmak için “Merg” (Ölüm ) adında silahlı grup oluşturuldu.