BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,81
HABER /  GÜNCEL

IŞİD sözcüsünün ses kaydı dehşete düşürdü

Terör örgütü IŞİD'in resmi sözcüsü Ebu Muhammed Adnani'nin 31 dakikalık ses kaydı ortaya çıktı.

Abone ol

Adnani'nin ses kaydında, Ramazan ayında Avrupa ve Amerika'da büyük saldırılar gerçekleştireceklerini ve bu saldırılarla dünyayı şoke edeceklerini söyledi.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Adnani, dün yayınlanan ses kaydında batıda yaşayan militanlara “Bulunduğunuz yerlerde eylemlerinizi artırın” talimatı verdi. 2013 yılından bu yana terör örgütü IŞİD'in sözcülüğünü yapan Adnani'nin 'örgütün bundan sonraki hedeflerine dönük' açıklamaları da ses kaydında yer aldı. Adnani, ses kaydında Irak ve Suriye'de IŞİD'e katılamayan batıda yaşayan militanlara “İmkanlarımız el vermediği için aramıza katılamayabilirsiniz ancak bulunduğunuz ülkelerde geniş çapta eylemler gerçekleştirin” talimatı verdi.

RAMAZAN'DA SALDIRI PLANI

Adnani, batıda yaşayan hücrelere “Onları kalbinden vurun” çağrısı yaptı. Adnani açıklamasında, Ramazan ayında Avrupa ve Amerika'da büyük saldırılar gerçekleştireceklerini ve bu saldırılarla dünyayı şoke edeceklerini söyledi. Şu ana kadar Suriye ve Irak'ta kendilerine 20 bin bomba atan batılıları kendi evlerinde cezalandıracaklarını belirtti. IŞİD resmi sözcüsünün açıklamasındaki “Irak çöllerinde yaşamaya da varız” sözleri, Suriye'den IŞİD'in çekilme işareti olarak yorumlandı.