BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,60
HABER /  DÜNYA

IŞID son dakika peşmerge komutanı öldü

K. Irak'tan gelen son dakika habere göre Terör örgütü IŞİD militanları, gece saatlerinde Kerkük ve Musul'daki cephelerde Peşmergelere saldırdı.

Abone ol

Çatışmalarda Peşmerge 1'inci Tugay Komutanı Şerko Fatih hayatını kaybetti. Şiddetli çatışmalar sürüyor. IŞİD’in saldırdığı Kerkük’ün kent merkezinde yoğun silah ve patlama sesleri duyuluyor.

KERKÜL VE MUSUL'DA SALDIRI

Irak'ta terör örgütü IŞİD militanlarının, eşzamanlı olarak Kerkük ve Musul'daki cephelerde Peşmerge birliklerine saldırdı.

KERKÜK'ÜN MEREZİNE SIZDILAR

IŞİD kent merkezinin bazı bölgelerine sızmayı başardı. Çatışma sesleri Kerkük kent merkezine kadar ulaşıyor. Koalisyon uçakları da sabah saatlerinden itibaren bölgeyi bombalamaya başladı. Kerkük'te sabah yerel saatle 10.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Bölgedeki Al Jazeera muhabiri Velid İbrahim’in aktardığı bilgilere göre çatışmalar kent merkezinde devam ediyor. Kent merkezinde şiddetli patlama ve silah sesleri sürüyor.

IŞİD sabah saatlerinde ise Kerkük kent merkezinde Irak polis Müdürlüğü ve Kürt partilere ait asayiş karargahının olduğu bölgeye bombalı bir araçla saldırı düzenledi. Bir grup IŞİD mensubu, kent merkezinde bulunan Kasr Kerkük adlı otel binasına saldırdı ve orada da çatışmalar başladı.

kerkuk.jpg

İKİ KÖYDE SOKAK ÇATIŞMALARI

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre IŞİD militanları, gece saatlerinde Kerkük'ün 12 kilometre güneyinde Peşmerge kontrolündeki Tel el-werid, Mektep Halit, Meryembeg ve Molla Abdullah köylerine saldırdı.

IŞİD, şiddetli çatışmalar sonrası Mektep Halit ve Molla Abdullah köylerini ele geçirdi. Peşmerge, iki köyü tekrar kontrolüne almak için IŞİD'le sokak çatışmalarına girdi.

pesmerge.20150130103003.jpg
Saldırılarda öldürülen peşmerge komutanı Hamid Şerko'nun cephede Rûdaw'a verdiği röportajdan...

BOMBALI İNTİHAR ARAÇLARIYLA SALDIRI

IŞİD militanlarının zaman zaman bombalı intihar araçlarıyla saldırdığı çatışmalarda Peşmerge 1'inci Tugay Komutanı Şerko Fatih hayatını kaybetti. Peşmerge Bakanlığı, IŞİD'i püskürtmek için bölgeye daha fazla askeri güç sevketti.

Terör örgütü IŞİD, Kerkük'teki saldırılara eşzamanlı olarak Musul'un Mahmur ilçesi ve Güver nahiyesiyle Hazır cephesindeki Peşmerge güçleriyle de çatışmalara girdi. Çatışmaların devam ettiği belirtildi.