BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
HABER /  DÜNYA

IŞİD son durum 5 milyar dolarlık bomba!

IŞİD son durum haberlerine göre, örgüte karşı hava saldırısı gerçelşetirmek için ABD tarafından 5 milyar dolarlık hava saldırısı düzenliyor.

Abone ol

IŞİD'in son durumuna ilişkin haberlere göre, ABD Kongresi, Başkan Barack Obama’ya Irak ve Suriye’de IŞİD’e karşı mücadele kampanyasını genişletme yetkisi de tanıyan 2015 yılı için 585 milyar dolarlık savunma bütçesini onayladı. 

Yasa tasarısında, IŞİD’e karşı hava saldırıları için 5 milyar dolarlık bütçe öngörülüyor. Irak’a bin 500’e kadar ek Amerikan askeri gönderilebilmesinin yolu açılan tasarıyla yine bu ülke için eğitim ve ekipman yardımına 1,6 milyar dolar ayrılıyor. 

Kongrenin Temsilciler Meclisi kanadından geçen hafta 119’a karşı 300 oyla geçen tasarı, bugün de Senato’dan 11’e karşı 89 gibi yüksek oy farkıyla kabul edildi.

isid1.20141213163858.jpg 

SURİYE'DEKİ ILIMLI MUHALİFLERE DE EKİPMAN GİDECEK

Bütçe tasarısı, Obama’nın imzalamasının ardından yürürlüğe girecek. Tasarı ayrıca, Obama ve Pentagon’a Suriye’deki ılımlı muhaliflere eğitim ve ekipman temin edilmesi planını yapma yetkisi de sağladı. 

IŞİD örgütü mensuplarının üç gündür üst üste Şengal dağına düzenlediği saldırıların püskürtüldüğünü bildirildi.

pesmerge.20141213163908.jpg 
IŞİD'İN SON DURUMU: PEŞMERGE ŞENGAL DAĞI'NIN GÜNEYİNE SALDIRDI

Rudaw’a konuşan Peşmerge Güçleri Şengal Sorumlusu Aşti Koçer, Peşmerge Güçleri ve Ezidi savaşçıların, bugün sabah saatlerinde iş makinaları, 3 Hummer ve 3 kamyonetle Şengal Dağı’nın güneyine saldırdığını belirtti.

"IŞİD EZİDİLERİN KUTSAL MEKANINI YIKMAK İÇİN SALDIRIYA GEÇTİ"

Aşti Koçer, IŞİD örgütü mensuplarının, 3 gündür Ezidiler’in kutsal bir mekanını yıkmak amacıyla saldırıya geçtikleri bilgisini verdi. sert karşılık verdiğini ifade etti.

Komutan, Kürt güçlerinin verdiği sert karşılık üzerine, örgütün geri çekildiğini söyledi.

YPG: HALEP VE TERMİK YOLLARI ARASINDAKİ BÖLGEYİ TEMİZLEDİK!

YPG Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, IŞİD’in Kobani’yi işgal etmek amacıyla başlattığı saldırıların 89’uncu gününde çatışmaların sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, güney cephesinde örgüt mensuplarının işgal ettiği alanlara yönelik bir operasyon düzenlenerek, güneyden kente varan ikinci önemli yol olan Termik köyü yolunun kontrol edildiği bilgisi verildi.

YPG, operasyonla Halep ve Termik yolları arasında kalan bölgenin tümüyle temizlendiğini ve güneydeki tüm takviye yollarının örgütten alındığını bildirdi.

Açıklamada, Kaniya Kurda bölgesi ile kültür-sanat merkezi çevresine düzenlenen saldırılarda 5 IŞİD’linin öldürüldüğü de yer aldı.

isid3.jpg 

2 IŞİD SUBAYI PEŞMERGE'YE TESLİM OLDU!

Kürdistan Peşmerge Güçleri Güver – Mahmur Cephe Komutanı Sirwan Barzani'nin açıklamasına göre, IŞİD’e katılan Irak Ordusu’nun 3 eski subay Peşmerge Güçleri’ne teslim oldu.

Komutanlar rudaw'a yaptıkları açıklamaa Musul’un işgalinden sonra IŞİD örgütüne katılan üç eski subayın, dün akşam saat 22:00 sıraalrında kendilerine teslim olduğunu belirtti.

Sirwan Barzani, teslim olan IŞİD’lilerin 2’sinin Irak Ordusu’nda yüzbaşı rütbesine sahip olduğunu söyledi.

pesmerge2.jpg 

IŞİD örgütü mensupları, Haziran başlarında çatışmadan Ninova vilayetinin merkezi Musul’un tamamıyla beraber Kerkük ve Selahaddin illerinin büyük bir bölümünü işgal etmişti.

IŞİD’in Irak’a saldırısıyla beraber ordunun dağılan 5 alayından onlarca rütbeli subay örgüte katılmıştı.

isid2.20141213163943.jpg