BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.436,60
HABER /  DÜNYA

IŞİD son dakika yeniden Tel Abyad'a girdi!

IŞİD son dakika saldırısıyla Tel Abyad'da PYD ile çatışmaya girdi. IŞİD'in kentteki bir bölgenin kontrolünü ele geçirdiği ifade edildi.

Abone ol

Tel Abyad'ın kontrolünü ele geçirmek isteyen IŞİD, kentin doğu kesimine ağır silahlarla saldırdı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre IŞİD, bir bölgenin kontrolünü ele geçirdi.

İki grup arasındaki çatışmalar ve bölgeden yükselen duman Suriye sınırındaki Akçakale ilçesine bağlı Öncül Mahallesi'nden görüldü.

IŞİD'in Suriye'nin YPG kontrolündeki Tel Abyad kentine yeniden saldırdığı bildirildi. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD'in kentin bir bölümünü ele geçirdiğini öne sürdü

IŞİD YENİDEN TEL ABYAD'DA!

BBC Türkçe'den Hikmet Durgun'un haberine göre, YPG'ye bağlı Tel Abyad asayiş sorumlusu Dr. Renas Kobani, IŞİD militanlarının Tel Abyad'ın doğusundan kente saldırdığını söyledi.

tel-abyad-isid-sond-akika.jpg
Dr. Renas Kobani, IŞİD militanlarının bugün öğleden sonra Tel Abyad'ın doğusunda kente yakın olan asayiş noktasına saldırdığını, çatışmalarda 8 IŞİD üyesinin ölü ele geçirildiğini belirtip çatışmaların halen sürdüğünü kaydetti. Renas, şöyle devam etti:

"IŞİD üyesi yaklaşık 30 kişi bugün öğleden sonra Tel Abyad kent merkezinin doğu girişinde YPG'ye bağlı asayiş kontrol noktasına uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıda asayiş üyesi 2 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Onları Kobani'deki hastaneye gönderdik. Çatışma olan alana YPG üyeleri destek amaçlı sevk edildi. Örgüt üyelerinin etrafı şimdi YPG güçlerince kuşatılmış durumda. Tel Abyad kent merkezinde durum ise normal."

tel-abyad-isid-2.jpeg