BIST 9.780
DOLAR 32,57
EURO 34,94
ALTIN 2.431,97
HABER /  DÜNYA

IŞİD son dakika Türk militanlar öldürüldü!

Musul'da düzenlenen büyük IŞİD operasyonunda onlarca IŞİD militanı öldürüldü, militanların arasında Türk militanların da olduğu iddia edildi.

Abone ol

Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi'nin kontrolünde bulunan Musul'dan gelen son dakika IŞİD haberlerine göre, Musul Barajı yakınlarındaki bir köye, Peşmerge özel kuvvetleri tarafından operasyon düzenlendi. Operasyonda, 25 IŞİD üyesinin öldürüldüğü, çoğunun da Türk olduğu iddia edildi. İşte IŞİD kuşatması altındaki Musul'da son durum...

Musul Barajı yakınlarında, IŞİD'in elinde bulunan bir köye ise Peşmerge özel kuvvetleri tarafından dün operasyon düzenlendi. Bölgedeki güvenlik kaynakları, çoğunluğu Türkiye vatandaşı olan 25 IŞİD mensubunun ölü olarak ele geçirildiğini duyurdu. Öldürülen militanların kimlik bilgilerinin Türk makamlarına bildirildikten sonra kamuoyuna açıklanacağı belirtildi.

YPG VE PEŞMERGEDEN "ORTAK OPERASYON"

Bu gelişmenin yanı sıra, YPG ve Peşmerge güçlerinin 30 Eylül tarihinde yaptıkları ortak operasyon ile IŞİD'in elinden alınan ve Suriye sınırında bulunan Musul'un Rabia ilçesi'nde bugün saat 05.00 sıralarında yeniden IŞİD üyeleri tarafından saldırı düzenlendi. Musul'dan gelen IŞİD üyeleri, Rabia girişinde bulunan iki Peşmerge noktasına 'sızma operasyonu' yaptı. Düzenlenen saldırıda, yedi kişi kafası kesilmek üzere 15 Peşmerge'nin yaşamını yitirdiği öğrenildi. 

MUSUL VALİSİ OPERASYON SİNYALİ VERMİŞTİ

Musul Vali Yardımcısı Nureddin Kaplan, yakın zamanda Musul’a operasyonun başlayacağını açıklamıştı.

Rudaw'ın bölgeden bildirdiği haberine göre, IŞİD örgütünün 5 aydır işgal altında tuttuğu ve merkez olarak kullandığı Irak’ın ikinci büyük kenti olan Musul’un kurtarılması için yapılan hazırlıklarda sona gelindi.

Musul Vali Yardımcısı Kaplan, yaptığı açıklamada, önümüzdeki birkaç hafta içinde, uluslararası koalisyonun hava bombardımanı eşliğinde, kentin kurtarılması operasyonunun başlayacağını söylemişti.

"IŞİD HER GEÇEN GÜN GÜÇLENİYOR, ZAMAN GEÇİRMEMEK LAZIM"

Kentin kurtarılmasının gecikmemesi gerektiğini ifade eden Vali Yardımcısı, “Çünkü zaman geçtikçe IŞİD daha fazla güçleniyor, iyice yerleşiyor. Böylece operasyonun başarı ihtimali azalabilir” diye konuşmuştu.

Bilindiği gibi, Irak - Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü, Haziran ayının başında Musul’a saldırmış ve bazı ilçeleriyle beraber burayı ele geçirmişti.

IŞİD, MUSUL'U KENDİ KURALLARINA GÖRE YÖNETMEYE BAŞLADI

Musul halkı, IŞİD yüzünden örgütün koyduğu katı kurallarla yaşamak zorunda...

Rudaw'ın yer verdiği habere göre IŞİD, yaralılarını Musul’daki hastanelere getiriyor. Hastanede yatan sivilleri çıkarıp, kendi yaralılarını yatırıyor.