BIST 9.769
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.431,42
HABER /  DÜNYA

IŞİD son dakika kafa kesen emir öldürüldü

Musul'daki IŞİD ile yoğunlaşan çatışmalarda son dakika bir haber geldi, Ezidiler, IŞİD emirini öldürdüler.

Abone ol

MUSUL'un Şengal (Sincar) Dağı’nda bulunan Ezidi Kürt savaşçılar bir IŞİD emirini öldürdü. Dün Musul’da da peşmerge güçlerince bir IŞİD emiri öldürülmüştü.

Şengal Dağı Peşmerge Güçleri Komutanı Aşti Koçer, bir IŞİD emirinin öldürüldüğünü, örgüte ait bazı mühimmata da el konulduğunu duyurdu.

IŞİD’in Şengal Dağı’na yönelik saldırılarının sürdüğünü ancak peşmergenin sert şekilde karşılık verdiğini belirten Koçer,  çıkan çatışmada IŞİD’e büyük kayıplar verdirdiklerini, öldürdüklerinden birinin de örgütün emirlerinden biri olduğunu kaydetti.

ezidiler-işid-emirini-öldürdü.jpgEzidiler öldürdükleri IŞİD emirinin cesediyle böyle poz verdiler. Fotoğrafı Barzani'nin sitesi Rudaw yayınladı.

IŞİD EMİRİ

Kürdistan Bölgesi Peşmerge Güçleri ile IŞİD mensupları arasında Musul Barajı cephesinde de çıkan çatışmada da Abdulbari Hakawi adlı IŞİD emiri ile birçok örgüt mensubu öldürüldü.

KAFA KESEN EMİR ÖLDÜRÜLDÜ

Bölgedeki üst düzey peşmerge yetkilisi, IŞİD’in “Ebu Kahtan” olarak bilinen Tel Hey sorumlusu Abdulbari Hakawi ile örgütün iki üst düzey askeri sorumlusunun öldürüldüğünü söyledi. Yetkili, “Öldürülen kişilerden birisi, halk arasında kafa kesmeyle anılan kişilerden biri” dedi.

Peşmerge yetkilisi, öldürülenler arasında Ebu Kahtan’ın (Abdulbari Hakawi) yardımcısı Mahr Ebu Casım’ın da olduğunu söyledi.