BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.413,54
HABER /  DÜNYA

IŞİD son dakika iddia Bahoz'u öldürdüler

IŞİD'e yakın haber sitelerinin geçtiği son dakika habere göre, PKK'nın yöneticilerinden Bahoz Erdal'ın ani bir baskın sonucu öldürüldü.

Abone ol

IŞİD kaynaklarından gelen son dakika haber yankı yarattı, iddiaya göre PKK'nın etkin isimlerinden Bahoz Erdal öldürüldü.
bahoz-erdal-öldürüldü-mü.jpg
IŞİD'e yakın sitelerde yer alan habere göre, Kobani'de IŞİD ile Kürt güçleri arasında süren çatışmalarda, PKK'nın en üst düzey üç isminden biri olan Bahoz Erdal (Fehman başkan) ani bir baskınla öldürüldü. İddiaya göre, saldırıda Bahoz Erdal'ın yüzü parçalandı.

MORAL İÇİN GİTMİŞTİ

Bahoz Erdal, Kuzey Irak'tan YPG güçlerine moral vermek ve direnişi organize etmek için Kobane'ye geldi. Şehrin "Azadi" (Özgürlük) meydanında incelemelerde bulunurken IŞİD aniden saldırdı. Saldırıda Bahoz Erdal, korumaları ve YPG militanlarına rağmen yüzü parçalanarak hayatını kaybetti.

Olayın haberini alan Kandil, Bahoz Erdal'ın ölümünün gizlenmesi emrini verdi.

BAHOZ ERDAL KİMDİR?

Dr. Bahoz Erdal adıyla bilinen asıl adı Fehman Hüseyin olan terörist lider 1969 yılında Suriye'de doğdu. Gençlik yıllarında Şam'da tıp eğitimi aldı. Öcalan'ın yakalanmasının ardından Murat Karayılan ve Cemil Bayık'la birlikte örgüt yapılanmalarının kontrolünü ele geçirdi. 2004 ve 2009 yılları arasında örgütün askeri kanadı olan Halk Savunma Güçleri'nin (HPG) kumandanlığını yaptı. Son olarakta Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) adlı çeteci grubu yönetiyordu.

1.20141110152714.jpg 

Bahoz Erdal adlı Twitter hesabından paylaşılan bildirimlerde ise Bahız Erdal'ın gülümseyen fotoğraflıyla birlikte "Yaşıyorum/ İlk ve son selfie'm" mesajı yer aldı.

screen-shot-2014-11-10-at-4.23.10-pm.png
 

tak