BIST 9.683
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.426,39
HABER /  DÜNYA

IŞİD savaşı başlıyor! Arap ülkeleri girecek

IŞİD'e karşı Amerika kara birlikleri hazırlanmasını istedi, ancak gelen son dakika haberlere göre ABD değil Arap ülkeleri girecek.

Abone ol

KOBANİ ve IRAK'ta IŞİD'e karşı hava saldırıları yeterli olmayınca ABD kara savaşı için harekete geçti. Gelen son dakika haberlere göre ABD kendisi girmeyecek, Arap ülkelerini sokacak.

Bu çerçevede ABD'nin IŞİD ile askeri mücadele çerçevesinde Arap ülkelerinden kara birlikleri için destek istediği bildirildi.

Londra’da yayın yapan Şarkul Avsat gazetesi, ABD ve müttefiklerinin IŞİD hedeflerine yönelik hava operasyonları sürerken, Washington yönetiminin, örgütün Suriye'deki mevzileri için kara birlikleri ile müdahale etme yollarını aradığını yazdı.

ARAPLARDAN KARA BİRLİĞİ İSTEDİ

Gazete, “güvenilir” olarak nitelendirdiği Amerikalı kaynaklara dayandırdığı haberde, ABD yönetiminin IŞİD’in Suriye’deki ilerleyişini durdurmak amacıyla Araplar’dan askeri desteklerini artırmalarının yanısıra kara birlikleri isteyeceği kaydedildi.

22 ÜLKE KOMUTANIYLA GÖRÜŞÜLDÜ

Haberde, Washington yakınlarındaki Andrew Askeri Üssü’nde gerçekleştirilen ve 22 ülkeden komutanların katıldığı IŞİD ile mücadele koalisyonu toplantısında söz konusu müdahalenin ele alındığı kaydedildi.

Bahsedilen toplantı, dün gece yapılmıştı.