BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,77
ALTIN 2.506,57
HABER /  GÜNCEL

IŞİD PYD çatışması sınırda neler oluyor?

IŞİD Türkiye'nin sınır noktasında bulunan Fırat Nehri'nin doğusundaki PYD ile çatıştı. PYD ve IŞİD birbirlerine havan atışları yaptı, sınır hattında güvenlik önlemleri artırıldı.

Abone ol

Türkiye'nin stratejik noktalarından, kırmızı çizgi olarak gördüğü Fırat Nehri'nin batısında IŞİD kontrolündeki Carablus ve Fırat Nehri'nin doğu yakasında PYP kontrolündeki Zormağara ve Ziyaret köylerinden karşılıklı havan atışları yapılıyor.

PYD'nin Fırat'ın batısına geçmemesi için kritik önlemlerle korunan Fırat Nehri hattında, gerek Carabulus, gerekse de PYD bölgesinden dumanların yükseldiği görülürken, havan ve silah sesleri Türkiye tarafından da duyuluyor. Patlamaların ardından Fırat'ın iki yakasındaki PYD ve IŞİD denetimindeki bölgelerden dumanlar yükseliyor.

SINIR HATTINDA YÜKSEK GÜVENLİK ÖNEMİ!

Uzun süredir sessizliğin hakim olduğu bölgeden duyulan çatışma ve patlama seslerinin ardından, sınır hattında güvenlik önlemleri de artırıldı. Hudut karakollarındaki askerler Suriye tarafındaki gelişmeleri sürekli olarak termal kameralar ile takip ederken, askeri birlikler de zırhlı araçlar ile sınır hattında sürekli devriye görevi yapıyor.

Sınıra yakın bölgelerde günlük yaşamlarını sürdüren vatandaşlar ise karşılıklı çatışma seslerine alıştıklarını ifade ediyor. Aralıklarla çatışmalar yaşandığını ve patlamalar olduğunu ifade eden vatandaşlar, "PYD ya da IŞİD militanlarını görmüyoruz ama zaman zaman patlama ve silah sesleri duyuyoruz" dedi.