BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.299,96
HABER /  DÜNYA

IŞİD-Peşmerge savaşı şiddetleniyor!

Kerkük'ün Hawice bölgesinde, peşmerge ile IŞİD mevzileri arasında 47 metre mesafe bulunan Köprü çevresinde bugün çatışma çıktı.

Abone ol

Irak'ın Kerkük kentinin güneyinde bulunan Molla Abdullah köyünde Peşmerge güçleri ile IŞİD militanları arasında şiddetli çatışmaların çıktığı bildirildi.

AA muhabirine konuşan Peşmerge Bakanı Yardımcısı Enver Hacı Osman, IŞİD militanlarının Multaka Şufla ve Hafariyan nahiyelerinden gelerek Kerkük'ün güney batısındaki Fatha nahiyesine giden yolu açmaya çalıştıklarını bildirdi.

Osman, teröristlerin o yolu açıp Peşmergeye yönelik intihar saldırıları düzenlemelerinden endişe ettiklerini, bu nedenle terör örgütüne ağır silahlarla saldırdıklarını ve askeri araçlarını etkisiz hale getirdiklerini belirtti.

IŞİD ile Peşmerge arasında birkaç saat süren şiddetli çatışmaların yaşandığını aktaran Osman, çok sayıda IŞİD militanının öldürüldüğünü ve Peşmergeleren de yaralılar olduğunu söyledi.

Öte yandan Molla Abdullah bölgesinde bulunan Peşmerge gücü komutanı Yarbay Diler Sürçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD militanlarının bulundukları mevzilerin önüne gözlem kuleleri koyarak Peşmergenin hareketlerini izlemek istediğini, bunun üzerine operasyon başlattıklarını belirtti.

IŞİD militanlarının daha önce de Riyad nahiyesine giden Mektep Halit kontrol noktası yakınında bulunduklarını ifade eden Surçi, ''Çok yakın mesafede bulunan IŞİD militanlarını uyarmamıza rağmen mevzilerini yakınlaştırıyor ve gözlem kuleleri kuruyorlar. O nedenle operasyon başlattık. IŞİD'ten çok sayıda ölü ve yaralı var. Bizde ise sadece yaralı var" şeklinde konuştu.

Kerkük'ün güney batısına düşen Molla Abdullah köyü, şehre 25 kilometre mesafede.

en_tehlikeli_koprude_catisma_cikti_1414427584_7022.jpg
Çatışmaların şiddetlendiği bölge Kerkük'ün Hawice bölgesinde, peşmerge ile IŞİD mevzileri arasında 47 metre mesafe bulunan Köprü çevresini kapsıyor.