BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,77
ALTIN 2.507,72
HABER /  GÜNCEL

IŞİD o füzelerle Ankara’yı vurur

IŞİD terör örgütünün Rakka'daki gösterisinde bir scud füzesini de sergilemesi dikkat çekti. Uzmanlar, o füzenin ulaşabileceği menzili açıkladı!

Abone ol

Adını İslam Devleti olarak değiştiren Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD), önceki gün Suriye’nin Rakka kentinde gerçekleştirdiği gövde gösterisinde, Rus yapımı bir Scud füzesi dikkatleri çekmişti.

Suriye ordusuna ait T-55 tanklarıyla caddelerde dolaşan militanların ele geçirdiği Scud füzesinin operasyonel olup olmadığı yönündeki kaygıları değerlendiren Sakarya Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Radar Savunma Sistemleri Uzmanı Doç. Dr. Aşkın Demirkol, nükleer başlık taşıyan bu füzelerin bölge için ciddi bir tehdit olduğuna dikkat çekti:

SURİYE'DE 50 SCUD FÜZESİ VAR

“Scud füzeleri kompleks sistemler. Üzerinde radarı, silah sistemi var. Hesi nükleer başlık taşıyor. IŞİD’in teknik ekipman kadrosu olmayabilir ama esirlerden temin edebilirler. Dünyadaki silah envarterine göre de Suriye’nin elinde 50 adet var. Bu 50 füze dağılım olarak Halep ve Şam’daki askeri merkezlerde tutuluyor diye biliyoruz.”

HALEPTEN FIRLATSA ANKARA'YI TEHDİT EDER

Menzilleri 300 kilometreden başlayıp 1.500 kilometreye kadar çıkıyor. Yani örneğin Halep’ten fırlatılırsa, Ankara’yı bile tehdit edebilir. Tabii bu füzelerden kaçı IŞİD’in elinde onu bilemeyiz. Bu silahlar marjinal örgütlerin eline geçerse kuşkusuz büyük bir tehdit oluşturur.”