BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.439,78
HABER /  GÜNCEL

IŞİD militanları Süleyman Şah türbesinde askerle çay içiyor

Fatih Altaylı, Teke Tek programında konuk ettiği Mete Yarar'ın IŞİD ile ilgili çarpıcı bilgilerini ve izlenimlerini köşesinde aktardı.

Abone ol

IŞİD mensupları zaman zaman türbedeki askerlerimizi ziyarete gidip çay bile içiyormuş.

Bu şaşırtıcı açıklamalar güvenlik konularındaki uzmanlığıyla bilinen Mete Yarar'a ait. Yarar, TSK içindeki bilgi kaynaklarına ve bölgeye yaptığı gezilerde edindiği izlenimlere dayandırdığı bilgileri Altaylı'nın programında anlattı. 

30 BİN KİŞİLİK GÜCE SAHİPLER

-IŞİD eğer isterse Türkiye'nin sınırdaki ilçelerini çok kısa sürede ele geçirebilir. 30 bin kişilik bir güce sahipler ve bu gücü çok hızlı biçimde mobilize edebiliyorlar.

- Bizim sınır ilçelerimiz böyle bir tehdide göre organize edilmiş bir savunma yapısına sahip değil. Çok hızlı biçimde düşerler. TSK sonunda bunları oralardan atar ama çok sıkıntı çıkarabilirler. 

İŞID'E SİLAH İDDİASI SAFSATA

- IŞİD'e Türkiye'nin silah verdiği tamamen bir safsatadan ibaret. IŞİD'in kullandığı mühimmat miktarına bakarsanız bunun Türkiye tarafından temin edilmesinin imkânsız olduğunu anlarsınız.

- IŞİD'in elinde bir miktar Türk malı mühimmat olabilir, ama bunlar Türkiye'nin Özgür Suriye Ordusu'na verdiği mühimmattır ve IŞİD'in eline geçmiştir.

- IŞİD, Süleyman Şah Türbesi'ne hamle yapamaz. Türk ordusu uzunca bir zamandır bu olasılığa karşı hazırlık yapıyor. Türbedeki askerler çekildi ve yerlerine Özel Kuvvetler elemanları yerleştirildi.

-Türk Silahlı Kuvvetleri, Süleyman Şah Türbesi'nin tüm koordinatlarına göre toplarını yerleştirdi.
IŞİD saldırırsa toplarla türbe çevresinde ateşten duvar oluşturulacak ve yaklaşmalarına izin verilmeyecek. 

İKİ SAVAŞ UÇAĞI SÜREKLİ HAVADA

- İki savaş uçağımız bölgede sürekli havada. Süleyman Şah'a doğru bir hamle yaparlarsa anında tepelerine binecekler. 

ÇATIŞMA ORTAMI YOK

- IŞİD de bunu biliyor ve hiçbir şey yapmıyor. Hatta bana gelen bilgilere göre, IŞİD mensupları zaman zaman türbedeki askerlerimizi ziyarete gidip çay bile içiyormuş. Bir çatışma ortamı yok, tabii IŞİD'e güvenilmez o ayrı.

- Tampon bölge fikri doğru ama bölgedeki gruplarla anlaşmadan olmaz. Tampon bölge istemeyen grupları tampon bölge içine alırsanız sorun çıkar.