BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,81
ALTIN 2.503,14
HABER /  DÜNYA

IŞİD militanları kurbanlarıyla yüzleştirildi

Irak devlet televizyonunda yayınlanan bir programda, eski IŞİD üyesi mahkumlar saldırıların kurbanlarıyla yüzleştirilidi.

Abone ol

Irak’ta devlet televizyonu Irakiye, yakalanan ve mahkum edilen eski IŞİD mensubu militanları saldırıların kurbanlarıyla yüzleştirdi.

İçişleri Bakanlığı ile işbirliği içinde hazırladığı ‘Adaletin Pençesinde’ adlı realite şovunda, tutuklanan IŞİD üyelerinin itiraflarını yayınlıyor. IŞİD’e karşı medya üzerinden mücadele etmek için başlatılan program, aynı zamanda Iraklı asker ve polislere de destek kazanmayı amaçlıyor.

SALDIRGANLAR SUÇLARINI İTİRAF EDİYOR!

Saldırı anının görüntüleri, deliller ve tatbikat görüntüleri programda paylaşılıyor. Ardından saldırının yaralı kurbanları veya hayatını kaybedenlerin yakınları ile yüzleştiriliyorlar. Ardından program sunucusuyla bire bir konuşan saldırganlar suçlarını itiraf ediyor.

PROGRAM IRAK YASALARINA UYGUN AMA...

Program Irak yasalarına uygun hazırlansa da pek çok insan hakları örgütü mahkumların kamera karşısında itirafta bulunmasını endişe verici buluyor.

Programın yapımında katkıda bulunan bakanlık çalışanları ise, programın IŞİD üyeleri ve destekçilerine caydırıcı bir mesaj göndereceğini savunuyor.

İstihbaratçılardan biri, “Bu teröristlerin çoğu kurbanlarıyla yüzleşince pişmanlık duyuyor. Bu da suç işleyecek insanların iki kez düşünmesini sağlıyor” diyor.

Kaynak: Independent, Al Jazeera