BIST 9.565
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.489,65
HABER /  GÜNCEL

IŞİD mi şehit Peşmerge mi? Fetvaya geldi

Irak ve Kobani'de savaşan tarafların ikisi de Müslüman. Peki bu durumda hangisi şehit oluyor? IŞİD mi Peşmerge mi? Fetva geldi.

Abone ol

İNTERNET HABER (ÖZEL İÇERİK) - Müslümanlık adına yola çıktığını ve kafirleri yok edeceğini söyleyen IŞİD, Irak ve Suriye'de Müslüman kesimle savaşıyor. Peki bu durumda hangisi şehit oluyor? IŞİD mi yoksa onlara karşılık veren Peşmerge ya da diğer direnişçiler mi?

Bu konuda gelen fetva yeni bir tartışma yaracak türden. Fetvayı veren Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Dr. Ali Muhyiddin El-Karadaği... Mesud Barzani'nin sitesi Rudaw'a konuşan El Karadaği ilan etti;

-“Peşmerge gibi kendi ülkesini savunanlar ölürse şehit olur, fetvasını veririz” .

PEŞMERGEYLE SAVAŞANIN YERİ CEHENNEM

Kürdistan Bölgesi Peşmerge Güçleri’ne el uzatanların yerinin cehennem olduğunu savunan Karadaği, IŞİD’in halifelik ilan edecek konumda olmadığını söyledi.

İşte Muhyiddin El Karadaği'nin açıklamalarından ilginç bölümler;

TECAVÜZ EDENİN MUMU YATSIYA KADAR YANAR

Bence bu savaş giderek Kürtler için hayra vesile olacak. Çünkü halkın hakkına tecavüz edenin mumu yatsıya kadar yanar. IŞİD’in Kürdistan’a gerçekleştirdiği tecavüzün akıl, mantık ve örf nezdinde yeri yoktur. IŞİD’in Kürdistan’a saldırıp Kürtler’e acı çektirmesi için hiçbir bahanesi yoktu. Örgütün çoğu Ezidi, Hıristiyan ve Kakailer’in yerleştiği Şengal ve Zummar’a gerçekleştirdiği saldırı sonucu, binlerce insan evini terk etmek zorunda kaldı. İslam’a göre bu saldırıların hiçbir haklılık tarafı yoktur. Bunun cihat olduğunu iddia edenler yanılıyor, İslami cihadın en büyük nedeni evini barkını terk etmeye zorlanan ve zülüm altındaki insanların kendini savunmasıdır. Doğrudan birine saldırmak kesinlikle cihat değildir.

HANGİSİ ŞEHİD IŞİD Mİ PEŞMERGE Mİ?

IŞİD’in binlerce insanı evinden barkında ederek çok çirkin ve büyük bir suç işledi. Biz, kendini müdafaa eden ölürse şehit olur. Peşmerge bunu örneğidir. Onlara el uzatanların yeri ise cehennemdir.

IŞİD'İN EZİDİ CİHADI

Bunun İslam’da yeri yok. Çünkü Ezidiler ve Hıristiyanlar kendi ülkemizdeler onlara el uzatamayız. Cihat, el uzatan birine el uzatan bir devlete karşı yapılır. Örneğin, Filistin’i işgal eden İsrail bir tecavüz işlemiş. Biz bırakın Hıristiyan ve Ezidi’yi, Yahudilere karşı bile savaşmıyoruz

IŞİD İSLAMA KARŞI

Biz yaptığımız açıklamalarda, IŞİD’ denilen örgütün itidal İslam’a karşı olduğunu belirtik. Allah, İslam’ı yıkmak için değil, yapmak ve inşa etmek için yarattı. Örgütün programı İslam prensiplerine karşıdır. Örgütün ilan ettiği halifeliğin İslam hukukuna göre aslı olmadığını, onların halifeliği ilan edecek konumda olmadığını belirttik.

İSLAMDA KADIN BÖYLE SATILAMAZ

Örgütün Kobani’de ve Şengal’de Ezidiler ve Hıristiyanlar’a karşı işlediği suçlar İslam dininin prensiplerine göre büyük bir suçtur ve yanlıştır. İslam prensiplerine göre kesinlikle bir kadın bu şekilde birinin helalı olmaz.