BIST 9.645
DOLAR 32,51
EURO 34,89
ALTIN 2.434,25
HABER /  GÜNCEL

IŞİD lideri El Bağdadi evlendi akrabaları bakın nereli?

SURİYE'de TSK destekli ÖSO'dan darbe yiyen IŞİD yeni taktikler uyguluyor. IŞİD lideri Bağdadi bunun için evlilik yöntemine başvurdu. El Bağdadi, El Bab'lı bir gelin aldı.

Abone ol

EL BAB'da Fırat Kalkanı harekatıyla köşeye sıkışan IŞİD bölgede tutunabilmek için farklı bir yönteme başvurdu. Örgütün elebaşı El Bağdadi, El Bablı bir kadınla evlenerek şehirdeki teröristleri “akrabaları” ilan etti. El Bab'da yaşayanları yanına çekmeyi amaçlayan Bağdadi, komutanları arasında da kritik görev değişiklikleri yaptı.

Terör örgütü DEAŞ, şu ana kadarki en sert direnişi de El Bab çevresinde sergiliyor. Hemen her noktaya tuzak yerleştiren örgüt, sivilleri de canlı kalkan olarak kullanıyor. DEAŞ, şehirde tutunabilmek için kritik görev değişiklikleri de yaptı. Şehrin askeri komutanlığına eski Tacikistan istihbaratı mensubu Albay Ömer'i atayan terör örgütü, şehrin sözde şer'i mahkemesinin başına ise Kuzey Iraklı din adamı Ebu Abullah Kürdi'yi getirdi.

EL BAB'IN EN ZENGİN AİLESİNİN KIZINI ALDI
DEAŞ'ın elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'nin de emrindeki teröristlere Bab'ın kaybedilmemesi için kesin emir verdiği öğrenildi. Bir ay önce El Bab'ın en zengin ailelerinden birine mensup Mariye isimli bir kadınla evlenen El Bağdadi, şehirdeki teröristler kendi akrabası olarak ilan etti.

EL BAB ÇOK ÖNEMLİ ÇÜNKÜ...
el bab neden önemli nerede kimin elindeEl Bab Suriyeli muhaliflerin şu anki kalesi olan İdlip, Suriye savaşının düğüm noktası olan Halep ve PKK işgalindeki Münbiç'in kesişiminde bulunuyor. El Bab, örgütün Suriye'deki 'başkenti' olarak nitelendirdiği Rakka'ya, petrol zengini Deyr ez Zor'a ve Irak'taki DEAŞ üslerine giden yolun üzerinde. PKK'nın sözde kantonlarını güneyden bağlama planında da kritik nokta Bab. Bu nedenle hem DEAŞ hem de PKK, El Bab'a oldukça önem veriyor.