BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

IŞİD Kobani'de tanklarla geldi 51 cesetle döndü!

Kobani'de son durumu bildiren YGP Basın Merkezi örgütün ağır silahlar ile tanklar ile başlattığı saldırının püskürdüldüğünü açıkladı.

Abone ol

Kobani'de son duruma dair önemli bir açıklama yapan YPG, IŞİD'in dün düzenlediği saldırıların püskürtüldüğünü, yaşanan çatışmalarda tespit edilen 51 IŞİD'linin öldürüldüğünü duyurdu.

YPG Basın Merkezi, IŞİD'in Kobani'yi işgal etmek amacıyla başlattıkları saldırıların 123. gününde devam ettiğini belirtti. YPG, örgütün takviye güç, tank ve ağır silahlarla düzenlediği saldırıların YPG/YPJ tarafından püskürtüldüğünü iddia ettiği açıklamasında şu bilgileri verdi:

“Dün sabah saat 08.00 sularında güney cephesinde bombalı bir aracın patlatılması ardından çeteler tarafından bir saldırı başlatılmıştı. Asayiş, 48. Cadde, Miştenur yamaçları ve Termik yolundan eşzamanlı saldırıya geçen çete grupları güçlerimiz tarafından durdurulmuştur. Güçlerimizin savunma hatlarını kırmaya çalışan bazı çete grupları da çembere alınmıştır. Tüm gün ve gece boyunca süren çatışmalar ardından tüm çeteler püskürtülmüştür.

Yaşanan çatışmalarda güçlerimiz 1 hammer ve 1 adet askeri araç imha etmiştir. Çetelere ait 2 tank da koalisyon güçlerinin hava saldırısı sonucu imha edilmiştir.

Bu çatışmalarda tespit edilebilen 51 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz, 7 cenazeyle birlikte çetelere ait 7 adet kaleşnikof, 22 kaleşnikof şarjörü ve 1.000 adet kaleşnikof mermisi, 1 adet B7 roketatar silahı ve 4 adet B7 roketatar güllesi, 10 el bombası, 2 cihaz ve çok sayıda ilaç ele geçirmiştir.”

Açıklamada, “Çete saldırılarının kırılmasında büyük bir özveri ve fedakarlık gösteren 7 yoldaşımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır”