BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.310,20
HABER /  GÜNCEL

Işid Kobani'de bir köyü daha ele geçirdi

Kobani'ye yaklaşık 4 kilometre uzaklıktaki Kazıkan köyünün kontrolünü ele geçiren IŞİD, bir evin çatısına bayrak astı

Abone ol

Terör örgütü IŞİD, Kobani'ye (Ayn el Arap) bağlı Kazıkan köyünün kontrolünü ele geçirdi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar Kobani'nin doğu bölgesinde devam ediyor. İlerleyişini sürdüren IŞİD mensupları, Kobani'ye yaklaşık 4 kilometre uzaklıktaki Kazıkan köyünün kontrolünü ele geçirdi. Araç ve yürüyerek köye gelen bir grubun bir evin çatısına bayrak astığı gözlendi.

Çatışmalardan kaçan bir grup Suriyeli Kürt de Kazıkan ile Mersinbel köyleri arasındaki bir bölgede toplandı. Beraberinde eşya ve araçlarını getiren kalabalık, Türkiye'ye geçmek için izin bekliyor. 

Bu arada önlemlerini artıran güvenlik güçleri, sınır hattına yaklaşan Türk vatandaşlarını bölgeden uzaklaştırıyor.

İKİ GÜNLÜK SALDIRILARDA 6 KİŞİ ÖLDÜ

Terör örgütü IŞİD'in, havan toplarıyla Kobani'ye (Ayn el Arap) yönelik iki gündür sürdürdüğü saldırılarda, 6 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi.

IŞİD militanlarının, ilçenin doğu ve batı bölümlerine yönelik havan topu saldırıları devam ediyor.

AA muhabirinin yerel kaynaklar ve sağlık görevlilerinden aldığı bilgiye göre, dün gerçekleştirilen saldırılarda 5 kişi hayatını kaybetti. Önceki gün de 1 kişinin öldüğünü belirten yetkililer, saldırılar sonucu çok sayıda kişinin de yaralandığı söyledi.

Yaralılardan durumu ağır olanlar, ambulanslarla sınıra getirilerek, tedavileri için Türkiye'deki hastanelere sevk ediliyor.  Diğer yaralılar ise Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınında kurulan sahra hastanesinde tedavi altına alınıyor.