BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,83
ALTIN 2.415,85
HABER /  DÜNYA

IŞİD koalisyona karşı taktik değiştirdi!

IŞİD militanları hava saldırısına karşı bu kez otomobil ya da kamyonet yerine motosiklet kullanmaya başladı.

Abone ol
Terör örgütü IŞİD'in ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun hava saldırılarına karşı taktik değiştirdi. Motosiklet kullanımını artırdılar. Hızlı şekilde yer değiştiriyorlar. Gövde gösterisini bıraktılar.
 
Suriyeli aktivist Muhammed Nureddin, IŞİD'in hava  saldırıları karşısında artık sürekli ve hızlı bir şekilde yer değiştirdiğini  belirtti. Nureddin, IŞİD'in Halep kırsalındaki bazı bölgelerdeki militanlarını  geri çektiğini ve bazı barikatlarını kaldırdığını, Ahtarin'deki üslerini boşaltıp  İhtimelat ve Tel Rişaf gibi coğrafi açıdan girilmesi zor yerlere çekildiğini  kaydetti. Nureddin, "IŞİD'in Halep kırsalından çekilmek gibi bir gayesi yok  üstelik bölgedeki kontrolü artırmak için çalışıyor. Bu amaçla bir kaç gündür Ayn  el-Arab (Kobani), Azez, Mari, Tel Rafet ve Afrin'i ele geçirmek için plan  yapıyor" dedi. 
 
KONVOYLAR KALDIRILDI
 
IŞİD'in taktik değişiklikleri arasında "araç konvoylarının  kaldırılması ve gövde gösterilerine son verilmesi, can kaybını aza indirmek için  motorsiklet kullanımının arttırılması" olduğuna değinen Nureddin, IŞİD'in Nusra  Cephesi, Ahraru'ş Şam ve Ceyş el-Muhacirin örgütlerinin aksine kasaba ve  köylerdeki tüm üslerini boşaltmadığını kaydetti. 
 
ÖRGÜT FLAMASI ASTIRIYORLAR
 
Nureddin, "IŞİD dışındaki diğer örgütlerin sivil  kayıpları engellemek için çabaladığını ancak IŞİD'in böyle bir faaliyet içinde  olmadığını" sözlerine ekledi. Öte yandan yerel kaynaklar terör örgütü IŞİD'in kontrol ettiği  bölgelerdeki evlere silah zoruyla örgüt flamasını astırdığını aktarıyor. ABD'nin öncülüğünde Avrupa ve Arap ülkelerinin iştirakiyle kurulan  uluslararası koalisyon Irak ve Suriye'de örgütün ilerleyişini durdurmak için  geçen salı hava saldırılarına başlamıştı.