BIST 9.680
DOLAR 32,44
EURO 34,46
ALTIN 2.480,29
HABER /  DÜNYA

IŞİD kadını taşlattı recm videosu şoke etti

IŞİD bir vahşete daha imza attı ve bu kez recm cezası uygulayıp bir kadını taşlatarak öldürdü, ilk taşı da babasına attırdı.

Abone ol

SURİYE'den gelen IŞİD vahşeti bu kez akıllara durgunluk verecek türden oldu. Bir kadın zinayla suçlanarak recm edildi. İlk taşı da kadının babasına attırdılar.

Elleri bağlanan ve beline de bir ip takılan kadın bir IŞİD'li tarafından çekilerek ortaya getirildi. Kadına 'tövbe' ettirildikten sonra recm cezası başladı.

Genç kadın evlilik dışı cinsel ilişkiye girmekle suçladı.

BABASINA DA TAŞLATTILAR

Görüntülerde, genç kadının taşlanarak öldürülmesi olayına babası da katılıyor. Baba, zinayla suçlanan kızını affetmediğini belirterek, ilk taşı atan kişi oluyor. Genç kadın ise, affetmesi için babasına yalvarıyor.

IŞİD'in yayınladığı videoda, taşlanarak öldürülen genç kadının, Hama bölgesinde şeriat kurallarına göre cezalandırılan ilk kişi olduğu vurgulandı ve bu açıdan "şanslı" olduğu ileri sürüldü.

Terör örgütü IŞİD militanları geçmişte, Suriye'de birçok kadını taşlayarak öldürmüştü. Yeni olan ise, IŞİD'in ilk kez taşlayarak öldürdüğü bir kadının görüntülerine yayınlaması oldu.

İŞTE O KORKUNÇ OLAYDAN BİR KESİT



RECM CEZASI NEDİR? NASIL UYGULANIR?

Recm, zina fiilini işleyen evli erkek veya kadınlara uygulanan şeriat cezası. Recm ile ilgili tartışmalar mezhepler ve tarikatlar arası ayrılığa da neden olmuştur. Recm kelimesinin Kur'an'da taşlamakla eşanlamlı olarak değil, daha çok hor görmek, yalnız bırakmak gibi bir anlamda kullanıldığı tefsirlerde okunur. Ancak İslam hukuku'nda recm, taşlama fiilinin karşılığı olarak kullanılmıştır.

RECM CEZASI ŞEKİLLERİ

1- Failleri toprağa göbeklerine kadar gömerek taşlamak suretiyle, veyâ gömmeksizin taşlamak suretiyle : ikrarlarından dönerlerse kaçabilmeleri için.

2- Faillerin üzerine taştan bir duvar devirmek suretiyle -hadise değil ictihada dayanan bir göruş-, eskiden bunun uygulandığına dair bilgiye, bilinen kaynaklarda rastlanmıyor.

3- Failleri yüksek bir yerden taşların üzerine atmak suretiyle -hadise değil ictihada dayanan bir göruş-, ki bununda eskiden uygulandığına daîr bilgiye, bilinen kaynaklarda rastlanmıyor.