BIST 9.812
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.430,87
HABER /  DÜNYA

IŞİD kadın kılavuzu ve seks kölesi rehberi

IŞİD bu kez kadın kılavuzu çıkarttı. IŞİD kılavuzunu göre kızlar 9 yaşında evlenebilir. IŞİD seks rehberi ise ürpertici.

Abone ol

IŞİD destekçisi kadınların hazırladığı belirtilen bir kılavuzda yer alan bilgiler şaşkına çevirdi. IŞİD kadın kılavuzuna göre bir kız 9 yaşında evlenebilir. İffetli kızların ise 17 yaşına kadar evlenmeleri gerekiyor. IŞİD erkekleri için çıkan seks kölesi rehberinde ise ürperten öneriler yer alıyor.

Irak ve Suriye'de kendilerini "el Hansa Tugayları" diye adlandıran kadın IŞİD destekçilerinin internette Arapça olarak yayımladığı kılavuzda kadınların nasıl Şeriat'a uygun yaşayabileceği anlatılıyor.

Londra merkezli düşünce örgütü Quilliam, söz konusu IŞİD kadın kılavuzunı yayınladı. Bu kılavuza göre, "Bir kızın 9 yaşında evlendirilmesi meşru sayılır" deniyor. Kılavuzda "İffetli kızların çoğu 16, 17 yaşında evlendirilmiş olur" sözleri yer alıyor.

IŞİD KIZLARI EVLİLİKLERİ

IŞİD'e göre, evlilikten sonra kızların gözlerden uzak yaşaması ve "halifeliğe, kapalı kapılar ardından destek vermesi" gerekiyor.

işid-kadin-militanlar.jpgIŞİD kılavuzunda, kadınların geride kalmaması, özellikle İslam dininin tüm yönleri konusunda 7 ile 15 yaşları arasında eğitim görmesi gerektiği de ifade ediliyor.

MODA VE GÜZELLİK İBLİS İŞİ

Batı tarzı gelişmiş kadın modelinin başarısızlığa uğradığı savunulan kılavuzda kadınların, erkeklerle eşit olma fikrinden 'dert dışında hiçbir şey kazanmadıkları' belirtiliyor. El Hansa Tugayları'nın kılavuzunda "moda evlerinin ve güzellik salonlarının iblisin işi olduğu" yazıyor.
işid-seks-rehberi.jpg
 CENNETMİŞ

Kılavuzda, kadınların temel rolünün evde oturup erkek cihatçıları desteklemek ve çocuk doğurmak olduğu vurgulanıyor.

IŞİD yönetimi altında kadınlar için hayatın 'normal' göstermeyi hedefleyen kılavuzda, "Devlet hiçbir şeyi yasaklamıyor" deniyor.

IŞİD'in yönetim merkezi kabul edilen Rakka'nın "bir mülteci cenneti olduğunu ve ailelerin açlıktan, soğuklardan uzak yaşadığını" belirten kılavuz, "Milliyetçilik kahrolsun. Rakka'da Çeçenler, Suriyelilerle arkadaş; Suudi, Kazak'a komşu" diyor.

FAHİŞELİK...

Buna karşılık Körfez'deki Arap ülkelerinde, özellikle Suudi Arabistan'da yaşayan kadınların "barbarlık ve vahşet ile yüzyüze oldukları" kaydedilen kılavuzda, "kadınların erkeklerle birlikte mağazalarda çalıştıkları, kimlik fotoğraflarına yer verildiği, Batı'dan burslar aldıkları ve Cidde'de 'yolsuzluk üniversitesi'ne gittikleri" anlatılıyor.işid-kadin.jpg

Bölgedeki en muhafazakar yayıncılardan biri olan Suudi Arabistan televizyonunu, "fahişelik ve yolsuzluk kanalları" olarak niteleyen ve kadın yazarları günahkar diye tanımlayan el Hansa Tugayları kılavuzu, dışardan getirilen öğretmenlerin zehirli tanrıtanımaz fikirleri yayan casuslar olduklarını iddia ediyor.

Kadın IŞİD destekçilerine yönelik kılavuz, aslında 23 Ocak'ta internette yayımlanmış ama uluslararası medyada fazla dikkat çekmemişti.

IŞİD SEKS REHBERİNDE NELER VARDI?

IŞİD bir süre önce de örgüt için savaşan militanlar için seks kölesi rehberi çıkartmıştı. Bu rehberde akraba olan iki kadının seks kölesi olarak alınabileceği ancak aynı anda cinsel ilişkiye girilmemesi yazıyor. IŞİD bakire kızlar için de fetva vermiş.

“Köle alımı ile ilgili soru ve cevaplar” başlıklı rehberin IŞİD’in basım evi Al-Himma tarafından basılıp dağıtılmıştı.

Rehberde sadece inançsız kadınların seks kölesi olarak kullanılabileceğinin altı çizilirken, köle kadınlarla “cinsel ilişkiye girmenin ve onları alıp satmanın” İslami kurallara uygun olduğu öne sürüldü.

isid-seks.jpg
BAKİREYSE HEMEN CİNSEL İLİŞKİ

Rehberde militanların ele geçirdikleri bakire kadınlarla hemen cinsel ilişkiye girebileceği ancak “Kadının bakire olmaması durumunda cinsel ilişkiye girmeden önce rahminin temizlenmesi gerektiği” iddia edildi.

ABD merkezli Ortadoğu Medya Araştırmaları vakfının ele geçirip internet sitesinde yayımladığı rehberde militanların ergenliğe ulaşmamış kölelerle cinsel birleşme yaşamaması gerektiği ancak onlardan “cinsel birleşme yaşamadan” faydalanabilecekleri belirtildi.

işid-yezidi-seks-pazari.jpg
SEKS KÖLELERİ AKRABA OLURSA...

Akraba olan kadınların aynı kişi tarafından köle olarak alınabileceğini ifade eden rehber, “Bir erkeğin akraba olan köle kadınlarla aynı anda cinsel ilişkiye girmemesi gerektiğini” belirtti.

SEKS KÖLESİ MİRASI

Rehberde seks kölesi olarak kullanılan kadınların “Diğer tüm mallar gibi kişinin ailesine miras bırakılabileceği” belirtilirken, bir oğulun babasından miras aldığı bir köle ile cinsel ilişkiye girmemesi, sadece kadının hizmetlerinden yararlanması gerektiği de bildirildi.

Köle kadınların disiplin amacıyla dövülebileceğinin belirtildiği rehberde, “İşkence ve zevk amaçlı dayak atmanın ise yasak olduğu” açıklandı.