BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.247,60
HABER /  DÜNYA

IŞİD isyanı! Askerlerin aileleri meclisi bastı!

Haziran'da IŞİD saldırısına uğrayan Irak askerlerinin aileleri, parlamento binasını bastı, çocuklarıyla ilgili bilgi istedi.

Abone ol

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından Haziran ayında Speicher Kampı'nda saldırıya uğrayan ve katledildikleri iddia edilen Irak askerlerinin aileleri, çocuklarının durumuyla ilgili bilgilendirilmedikleri gerekçesiyle isyan etti. Aileler Bağdat’taki parlamento binasını bastı.

AİLELER "ÇOCUKLARIMIZ HAKKINDAKİ ENDİŞEMİZİ GİDERİN" DEDİ

CNN’in haberine göre, 100’den fazla asker ailesi binaya girmeden önce güvenlik görevlileriyle çatışma yaşadı. Bir parlamento yetkilisi, ailelerin çocuklarının durumuyla ilgili bilgilendirilmek istediğini belirtti. Yetkili, ailelerin binaya girdikten sonra içerideki eşyaları tahrip ettiğini ve görevlilere sinirlendiğini bildirdi. Aileler, çocukları hakkındaki endişeleri giderilmeden binadan ayrılmayacaklarını vurguladı.

KATLİAM İDDİASI VAR FAKAT CESETLER ORTADA YOK!

IŞİD’in Haziran’da Tikrit yakınlarındaki Speicher Kampı’nda Irak askerlerine katliam yaptığı iddia edilmiş, ancak cesetler ailelere ulaştırılmamıştı. Oğullarının akıbetini öğrenmek isteyen aileler, daha önce milletvekilleriyle de konuyla ilgili konuşmuştu.