BIST 8.734
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.235,03
HABER /  DÜNYA

IŞİD ile PKK arasında sıcak çatışma

Irak'ın Kerkük ve Musul bölgelerinde IŞİD militanları ile PKK-Peşmerge arasında sıcak çatışma çıktı, yaralı ve ölülerin olduğu bilgileri geliyor

Abone ol

Irak'ın Kerkük ve Musul kenti yakınlarında Peşmerge güçleri ile IŞİD arasında yoğu çatışmalar yaşanıyor.

Peşmerge güçlerinin Kerkük yakınlarında en az üç, Musul yakınlarında ise 16 köyü IŞİD'in elinden aldığı gelen bilgiler arasında.

Çatışmalarda ölü ve yaralıların olduğu bildirilirken Kerkük'ün Tavuk nahiyesi yakınlarındaki iki köyü IŞİD’in elinden alan Peşmerge, Vahda köyünde çatışmaya devam ediyor.

Çatışmalarda uzun namlulu toplar ve Katyuşa füzelerinin de kullanıldığı görüldü.

Cihan haber ajansı ise Peşmerge'nin, IŞİD'in eline geçen Kerkük yakınlarındaki 4 köyü geri aldığını duyurdu. Ajansın haberinde bu köylerin isimleri Halit, Saad, Elbonecim ve Elbohasan olarak verildi. Ajans ayrıca çatışmalardan dolayı Kerkük-Dakuk yolunun ulaşıma kapatıldığını bildirdi.

'AMAÇ KOBANİ'YE DESTEK'

Musul yakınlarında da çatışmalar yoğun bil şekilde sürüyor. DHA'nın haberine göre Peşmerge askeri kaynakları tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Suriye sınırındaki Musul’a bağlı Rabia bölgesinde Peşmerge güçlerimiz tarafından operasyon başlatılmış olup IŞİD’ in elinde bulunan 16 köy kurtarıldı. Operasyona havadan destek veren koalisyon güçleri IŞİD mevzilerini bombardımana tuttu. Köylerden Rabia'nın merkezine doğru çekilen IŞİD’e güçlerimiz tarafından top atışları başlatıldı."

Ajansa bilgi veren yetkililer, 33 ayrı noktadan başlatılan operasyonun Kobani’ ye destek amacıyla düzenlendiğini bildirdi.

ÜÇ CEPHEDE SAVAŞIYORLAR

AFP ajansı ise Kürt güçlerinin bu sabah itibariyle Irak'ta IŞİD'e karşı üç cephede mücadele ettiğini bildirdi. Ajans, üst düzey askeri yetkililere dayandırdığı haberinde Kürt güçlerinin kuzeyde Musul, güneyde Kerkük ve batıda Rabia kentlerinde IŞİD'e karşı mücadele ettiğini söyledi.