BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.308,01
HABER /  GÜNCEL

IŞİD hücre evinde patlama yaralı polisler var

GAZİANTEP'te IŞİD'e ait hücre evine operasyon düzenlendi. Operasyon sırasında hücre evinde patlama meydana geldi. Gelen ilk bilgilere göre patlamada yaralanan polisler var.

Abone ol

Gaziantep’te, polis ekiplerinin takip ettiği IŞİD’e ait bir hücre evine düzenlenen operasyonda canlı bomba kendisini patlattı.

IŞİD militanının kendini infilak ettirdiği patlamada içeride bulunan özel harekatçılar ile balkonun çökmesi ile apartman önünde bekleyen 4 polis yaralandı. Olayın ardından kaçan bir IŞİD militanı yakalanırken, hücre evi çevresindeki boş apartmanlarda da uzun süre arama yapıldı. 

Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü polisleri, Ankara’da meydana gelen patlama ile ilgisi olduğu belirlenen bir IŞİD militanını takibe aldı. Bir süredir polislerin takibinde olan IŞİD militanının bugün hücre evi olarak kullanılan bir eve girdiği tespit edildi. Bu saptamanın ardından polisler, hücre evine operasyon kararı aldı ve bölgeye özel harekatçıların da bulunduğu çok sayıda ekip sevk edildi.

CANLI BOMBA KENDİNİ PATLATTI

Beylerbeyi Mahallesi’ne zırhlı araçlarla gelen polis, henüz birçok apartmanın inşaat halinde olduğu bölgede güvenlik önlemi aldı. Alınan önlemlerin ardından 10 katlı binanın 5’inci katındaki hücre evine özel harekatçıların da bulunduğu polisler baskın düzenledi. Operasyonu fark eden IŞİD militanı iddiaya göre odadaki patlayıcıları infilak ettirdi. Patlamanın şiddetiyle odaya giren bazı özel harekatçılar ile patlamanın etkisiyle çöken balkondan kopan parçaların düşmesiyle bina önünde önlem alan polisler yaralandı.

1 IŞİD MİLİTANI YAKALANDI

Patlamada ve balkondan düşen parçalarla yaralanan 4 polis, olay yerine çağırılan ambulanslarla kentteki hastanelere sevk edildi. Tedavisine başlanan yaralı polislerden birinin sağlık durumunun ağır olduğu, diğerlerinin hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Bu arada polisin operasyonu öncesi evden çıkan bir IŞİD militanı ise İpekyolu Bulvarı üzerinde yakalanarak gözaltına alındı.