BIST 9.055
DOLAR 32,31
EURO 35,10
ALTIN 2.292,53
HABER /  GÜNCEL

IŞİD Gaziantep'te askeri bölgeye saldırdı!

GAZİANTEP'deki DAğ Hudut Karakolu bölgesine terör örgütü IŞİD tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 asker yaralandı.

Abone ol

Gaziantep’in Oğuzeli ile Kilis’in Elbeyli ilçeleri arasındaki bölgede bulunan Dağ Hudut Karakolu bölgesine Suriye’deki IŞİD mevzilerinden bir top ve 2 havan mermisi atıldı.

Bir askerin hafif yaralandığı saldırı sonrası ateş açılan IŞİD mevzilerine Fırtına obüsleriyle karşılık verildi.

BÖLGE 2 YILDIR IŞİD KONTROLÜNDE

Dün gece geç saatlerde Oğuzeli’nin Akçakoyun ve Elbeyli’nin Aşağı Beylerbeyi Köyü yakınlarındaki 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı’na bağlı Dağ Hudut Karakolu’na, yaklaşık 2 yıldır IŞİD kontrolündeki Suriye’nin Halep kentine bağlı Çobanbey bölgesinden tarafından ateş açıldı. Suriye tarafından atılan bir top ile 2 havan mermisi sınırı aşarak Dağ Hudut Karakolu sorumluluk bölgesine düştü. Meydana gelen patlamada, bölgede görevli ismi öğrenilemeyen bir asker hafif yaralandı. Bölgede daha önce bir astsubay şehit olmultu.

MİSLİYLE KARŞILIK VERİLDİ

Bölgedeki güvenlik kaynakları, hastaneye götürülen ve ayakta tedavisi yapılan askerin taburcu edildiğini belirtirken, yaşanan gelişme sonrası angajman kuralları kapsamında top ve havan mermilerinin geldiği bölgeye sınırda konuşlu topçu birliklerinin angajman kuralları kapsamında misliyle karşılık verdiğini bildirdi.

Sabaha kadar Suriye’nin Çobanbey bölgesindeki IŞİD hedeflerine yönelik top atışlarının sürdüğü öğrenilirken, sınır hattında güvenlik önlemleri de en üst düzeye çıkarıldı.