BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.424,07
HABER /  DÜNYA

IŞİD bu kez camilere saldırdı!

Ortadoğu coğrafyasını kana bulayan IŞİD bu kez de Yemen'de katliam yaptı. İki camiye düzenlenen saldırıda 142 kişi yaşamını yitirdi.

Abone ol
Suriye ve Irak'ta binlerce kişinin ölümüne neden olan IŞİD bu kez rotayı Yemen'e çevirdi. Sana'da Şii Husi milislerinin gittiği iki ayrı camiye intihar saldırısında bulunan IŞİD bu kez 142 kişinin ölümüne neden oldu, 351 kişinin de yaralanmasına...

Sana'nın güneyindeki Bedir Camii'ndeki saldırının üzerlerindeki bombaları patlatan iki kişi tarafından düzenlendiği açıklandı. Kentin kuzeyindeki El Haşuş Camii de intihar saldırısına hedef oldu.

 yemen.20150320185728.jpg
 
AFP, cuma namazı saatlerinde gerçekleştirilen saldırılarda en az 142 kişinin öldüğünü bildirdi. Yaralı sayısının ise 351 olduğu belirtildi.
Reuters'ın haberine göre; IŞİD, Twitter üzerinden yayımladığı açıklamayla saldırıları üstlendi. Kendisini IŞİD'in Sana kolu olarak tanımlayan bir grup, "Bunlar buz dağının görünen kısmı" ifadesini kullandı.
 
CAMİLERİ HEDEF ALAN İLK SALDIRI
 
AA'nın haberine göre; başkent Sana'nın Husilerin kontrolüne geçmesinden bu yana ilk kez camileri hedef alan intihar saldırıları düzenleniyor. 
 
Yemen'de Eylül ayından bu yana başkent Sana'nın kontrolünü elinde tutan Husilerin diğer bölgelere yayılma girişimleri Sünni aşiretler ve El Kaide tarafından engellenmeye çalışılıyor.
 
yemen2.jpg 
 
İran destekli Husilerin ev hapsinde tuttuğu Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ise geçen ay Sana'dan kaçarak, ülkenin güneyindeki Aden kentine gitmişti.