BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.326,66
HABER /  DÜNYA

IŞİD bile sollayan Irak askerinin şok kaydı

IŞİD infazları ile sarsılan Irak'ta bu kez askerler küçük bir çocuğu infaz etti. 13 yaşlarındaki çocuğu önce döven Irak askerleri sonra da kurşunladı.

Abone ol

Son dönemde IŞİD tarafından gerçekleştirilen korkunç infazlar vicdanları sızlatırken Irak’tan gelen yeni bir görüntü şok etkisi yarattı.

Görüntünün Irak’ta, Selahattin ilini IŞİD’ten kurtarma operasyonu sırasında çekildiği öne sürülüyor. İddialara göre, operasyon sırasında Irak askerleri, henüz sakalı çıkmamış 13-14 yaşlarında bir çocuğu yakalıyor ve operasyona katılan birliklere ateş açmakla suçluyor.

ÖNCE TOKATLAYARAK DÖVÜYORLAR
Görüntülerde çocuk bir grup asker tarafından dövülerek sorgulanıyor. Askerler çocuğa 'az önce sen bize ateş ettin, şimdi seni öldüreceğiz' diyor. Çocuk kendini savunarak 'Vallahi benim ilgim yok. Ben ateş etmedim. Yemin ediyorum, suçum yok' diyor.

BİR ASKER ENGEL OLMAYA ÇALIŞIYOR AMA...
irak-çocuk-infazi.jpgGörüntülerin devamında bir asker çocuğun böylesine öldürülmesini engellemek için müdahale ediyor ve “Kimse ateş etmesin” diyerek önlerine geçiyor. Ancak çabası yeterli olmuyor, öfkeli askerleri dağıtmaya çalıştığı sırada bir başka asker tarafından kurşun yağmuruna tutuluyor. Askerler infazın ardından “şehit düşen arkadaşlarımızın kanı yerde kalmadı” diye çığlık atıyorlar.