BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,96
ALTIN 2.421,77
HABER /  DÜNYA

'IŞİD belasından kurtuluş' için Putin planı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, IŞİD karşıtı ittifakın bel kemiği Bağdat, Esad yönetimi ve Kürt güçleri uluslararası destekle ittifak kurması gerektiğini öngördüğü planını ABD ile Arap ülkelerine iletti.

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov aracılıyla IŞİD mücadele planını ABD ile Arap ülkelerine iletti. Putin'in planına göre; IŞİD'i yok etmenin yolu, örgütün karşıtı ittifakın bel kemiği Bağdat, Esad yönetimi ve Kürt güçleri uluslararası destekle ittifak kurmaktan geçiyor...

Hürriyet'in haberine göre, Katar’da gerçekleşen Rusya, ABD ve Körfez ülkeleri dışişleri bakanları görüşmesinde Putin’in IŞİD ile mücadele planını John Kerry’ye ilettiğini belirten Lavrov, “Irak ve Suriye topraklarında başta ABD olmak üzere Batı’nın radikal terör örgütü IŞİD ile mücadele ittifakı hiçbir sonuç vermedi. Bu gerçeğe dikkat çeken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, benim aracılığımla kendi planını sundu" dedi.

"IŞİD BELASINDAN KURTULUŞ..."

Putin planının Irak ve Suriye topraklarında Bağdat yönetimi, Şam rejimi ve Kürt güçlerinin uluslararası destekle ittifak kurmalarını öngördüğünü belirten Lavrov, "Rusya lideri bu planı ABD yönetimine iletmemi isterken başlıca koşul olarak olası yeni ittifakın BM Güvenlik Konseyi tarafından onaylanması şartını da koştu. Putin ancak böyle bir formülle Irak ve Suriye topraklarında IŞİD belasından kurtuluş sağlanabileceğine inanıyor” açıklamasını yaptı.

putin.20150804122415.jpgWASHINGTON'UN PLAN İÇİN NE DEDİ?

Katar’daki toplantıda Lavrov tarafından gündeme getirilen Putin planına Washington’un nasıl bir yaklaşım sergilediği ise belirtilmedi.