BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.425,80
HABER /  DÜNYA

IŞİD 23 kişiyi daha diri diri yaktı!

IŞİD'in, Irak'ta 23 kişiyi, halkın gözü önünde diri diri yaktığı öne sürüldü.

Abone ol

Ürdünlü pilot Muaz el-Kesasibe'nin, IŞİD tarafından yakılarak öldürülmesinin yankıları sürerken, örgütün Irak'ta da benzer uygulamalara başvurduğu öne sürüldü.

Irak İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD'in, son haftalarda bazı illerde 23 kişiyi, halkın gözü önünde yaktığı iddiasını gündeme getirdi.

IŞİD'İN YAKMAKTAKİ AMACI NE?

Kuruluş tarafından yapılan yazılı açıklamada, "IŞİD, son bir hafta içinde Enbar, Selahaddin ve Musul vilayetlerinde 23 kişiyi halkın gözü önünde yaktı. Örgütün uyguladığı bu yeni yöntem kendisine karşı çıkanları korkutmak ve psikolojik harp taktiklerini başarılı kılmak içindir" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"IŞİD, 5 Şubat'ta Musul'un Maseri köyünde henüz bilinmeyen bir gerekçeyle tutukladığı ve yaşları 20 ila 27 arasında değişen 6 genci, kazdığı çukura koyarak halkın gözü önünde yaktı. Selahaddin vilayetine bağlı Beyci ilçesinde de 7 Şubat'ta örgüt tarafından alıkonulan 7 kişi, elektrik direklerine asılarak yakıldı. Ayrıca Musul'a bağlı Dersim Tusey köyünde Ezidi oldukları tahmin edilen 10 kişiyi yakarak öldürmüştür."

İDDİALAR DOĞRU

Yapılan yazılı açıklamayı değerlendiren Irak İnsan Hakları Gözlemevi Başkanı Mustafa Sadun, IŞİD'in kontrolü altındaki bölgelerde iletişim kurdukların insanlardan sürekli bilgi aldıklarını belirterek, verilen bilgilerin yüzde 100 doğru olduğunu ve bu konuda çok titiz hareket ettiklerini söyledi.

Sadun, IŞİD tarafından yakılarak öldürülen 23 kişiden 10'unun kaçırılan Ezidiler olabileceğine işaret ederek, örgütün uygulamalarına karşı çıkanları yakmak için din adamlarından fetva aldıklarını da sözlerine ekledi.