BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

İşi kaptı, kısmeti de açıldı!

Cumhurbaşkanı Gül'e gösterdiği tepkiden sonra işsiz Sinem'in şansı açıldı. Sinem'e hem iş hem de evlilik teklifleri ayğıyor

Abone ol

Türkiye, Sinem Örsçek’i Cumhurbaşkanı Gül’e çıkışıyla tanıdı. Hacettepe mezunu işsiz genç kadın, taziye ziyareti için İzmir’e giden Gül’e “Bu insanlar sizi neden alkışlıyor anlamıyorum” demişti. Sinem, o günden bu yana kapının, telefonun susmadığını; kendisine evlilik teklifleri yağdığını söyledi.

Gül’ün yardım sözü verdiği Örsçek, o anı anlattı: “Cumhurbaşkanı tekrar sordurmuş 'Sinem Hanım’ı takip ediyorsunuz değil mi’diye? Yarın (bugün) CV’mi Köşk’e göndereceğim. 'Gül’e verdiğim tepkiden sonra bana çok farklı yorumlar geldi. Duruşumu siyasi boyutta algılayan da oldu bireysel algılayan da toplumsal algılayan da. İzmir içinde aldığım yorumlar 'İzmir’in simgesi mi düşüyor yoksa, İzmir duruşunu mu kaybetti’ şeklindeydi. 'Gül Özel sektörden Facebook yoluyla iş teklifi aldım. Bu teklifler tamamen bireyseldi. Çok farklı teklifler de var. Evlilik teklifi edenler var. Evlenirsen hayatın daha iyi olur şeklinde binlerce mail ve mesaj geldi bir gün içinde.

UMUDUN SİMGESİ OLDUM

Dünden beri ne telefon ne kapı sustu. Çevreden ve basından duyan arkadaşlarım aradı. İşsiz gençler için simge olduğumu öğrendim. Artık işsiz gençler bir umut olarak takip ediyorlar ve acaba Sinem iş sahibi olacak mı? Nerede yer alacak? Umudun simgesi oldum ben. İş için seçim şansım çok yok. Ancak seçilme şansım var. Lisansım istatistikti. İş bulamayınca insan kendini sorguluyor; 'Ben nerede hata yapıyorum, bunu bilimsel olarak araştırabilir miyim?’ dedim ve İstanbul Üniversitesi Davranış Bilimleri Fakültesi’ne girdim. İşe alım yöntemleri uzmanlık alanım oldu. İş beğenmemek gibi bir durumum hiç olmadı. Kendi düzeyimin altında işe başvurduğumda 'Bu iş için çok niteliklisin kabul edemeyiz’ dediler. Memur sınavına girdim ama 2004 KPSS’sinde bir istatistikçi için kadro açıldı.”