BIST 8.905
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.240,36
HABER /  GÜNCEL

İşe başladığı gün tecavüze uğradı

Bursa'da bir hukuk bürosunda çalışan 20 yaşındaki C.Ç., işe başladığı gün işyerinde tecavüze uğradığını iddia etti.

Abone ol
Bursa'da bürosunda çalışan sekreteri 20 yaşındaki C.Ç.’nin içeceğine uyuşturucu koyarak ona cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen avukat Ö.Ç. ve suça yardımcı olduğu öne sürülen M.R.B.’nin yargılanmasına devam edildi. HDP Bursa Milletvekili Asiye Kolçak, Bursa Kadın Platformu üyeleri ile çok sayıda avukatın destek amacıyla izlediği dava, karar verilmesi için ertelendi.
 
C.Ç., 2014 yılı Nisan ayında avukat Ö.Ç.’nin, Merkez Osmangazi İlçesi’nde Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde hukuk bürosuna başvurdu. Ö.Ç., yaptığı görüşmeden sonra C.Ç.’yi işe aldı. Aynı gün yaş günü olan Avukat Ö.Ç. için bürosunda doğum günü partisi düzenlendi. Ö.Ç., arkadaşlarının ayrılmasından sonra idiaya göre sekreteri ile Alkol alıp pasta yedi. Daha sonra kendinden geçen C.Ç. uyandığında üzerindeki elbiselerin çıkarılmış olduğunu ve tecavüze uğradığını öne sürerek Çarşı Polis Merkezi’ne gidip şikayetçi oldu. İşhanındaki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, sekreter genç kızın tuvalete gittiği ve arkasından gelen avukat Ö.Ç.’nin elinde kendisine ait gömleği bulunduğu görüntülere el koydu. 
 
'İFTİRA ATIYORLAR' DEDİ
 
Yapılan soruşturma sonunda avukat Ö.Ç. ile suça yardımcı olduğu öne sürülen M.R.B. hakkında, Bursa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’Nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tutuksuz yargılanan Ö.Ç., "Bana iftira atıyorlar. Kumpas kurdular" diyerek suçlamaları kabul etmedi. M.R.B.’nin hakkında beraat kararı verilmesini istedi.
 
2 MERMİ GELDİ, EVİ KURŞUNLANDI
 
Dava sürerken genç kızı savunan avukat Nevin Canbaz’ın evine posta aracılığı ile içerisinde 2 mermi ve "Bunlardan biri senin, diğeri kızın için" yazılı not bulunan zarf gönderildi. Bunun ardından Canbaz’ın evi kimliği belirsiz kişiler tarafından kurşunlandı. Savcılığa şikayette bulunan Canbaz, şüphelendiği kişiler arasında davası devam eden sanıklar da gösterdi. 
 
Davayla ilgili duruşmaya bugün devam edildi. Tutuksuz her iki sanığın gelmediği duruşmaya mağdur olan genç kız ile kendisini savunan avukat Nevin Canbaz’a destek olmak için Bursa ve İstanbul’dan gelen çok sayıda meslektaşlarının yanı sıra HDP Bursa Milletvekili Asiye Kolçak ve Bursa Kadın Platformu üyeleri de geldi. Salonun tamamen dolduğu duruşma karar verilmesi için ertelendi. 
 
Duruşma sonunda adliye önünde basın açıklaması yapan sivil toplum kuruluşları, davanın takipcisi olacaklarını söyledi.