BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,00
ALTIN 2.325,63
HABER /  EKONOMİ

İşçileri zehirleyen fabrikaya 507 bin lira ceza

Bakanlık 60 işçinin zehirlenmesine sebep olan boya fabrikasına 507 Bin 981 TL para cezası kesti.

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın talimatıyla harekete geçen ekipler Kocaeli Gebze Sanayi bölgesinde 60 işçinin zehirlenmesine sebep olan boya fabrikasına 507 Bin 981 TL para cezası kesti. İşçilerin Fabrikada kullanılan kimyasal hammaddenin aktarımı sırasında bağlantı borusunun patlaması sonucu zehirlendiği tespit edildi.

Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki Güzeller Organize Sanayi Bölgesi’nde Kurulu bir lojistik firmasında çalışan 60 işçi zehirlenmesi üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın talimatıyla bakanlık yetkilileri harekete geçti.

Bölgeye giden bakanlık yetkilileri OSB’de yoğun bir koku ile karşılaştı.

Yapılan araştırma sonucunda kokunun etrafa kimyasal hammaddenin aktarımı sırasında bağlantı borusunun patlaması sonucu yayıldığı belirlendi.

Daha sonra ise bölgeye yayılan kimyasalın şirket yetkilileri tarafından işçilerce temizletildiği, kimyasalın karıştığı suyunda Yumrukaya Deresine deşarj edildiği saptandı.

Bakanlık Çevre Kanununa uymadığı için boya fabrikasına 507 Bin 981 TL ceza keserek, fabrika hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Konuya ilişkin bilgi veren Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ersan Aytaç “İlimizde Sanayi tesislerinin çok sayıda ve bu tesislerin yerleşim alanları ile iç içe olması sebebiyle çevreye duyarlı bir anlayışla 24 saat esasına dayalı gece gündüz denetimler yapılmakta ve tespit edilen uygunsuzluklarda tereddüt edilmeden Bakanlığımız vizyon ve misyonlarına uygun olarak mevzuat çerçevesinde gerekli cezai ve idari işlemler anında yapılmaktadır” dedi.