BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.422,82
HABER /  GÜNCEL

İşçileri bir sürpriz bekliyor

Telekom grevi bitti. Maliyeti kaç lira? İşçileri bekleyen sürpriz ne?

Abone ol Telekom’daki grev süresince yaşanan arıza ve hizmet kayıpları nedeniyle 100 milyon YTL’nin üzerinde zarar olduğunu belirten Telekom, grevden dönen işçilere fazla mesai yaptıracak.

Türk Telekom’da 44 gündür devam eden grev uzun pazarlıkların ardından uzlaşmayla sonuçlandı. Şimdi grevin sürdüğü 44 günde oluşan zararın bilançosu hesaplanıyor. Türk Telekom’un verdiği bilgilere göre, grev süresince sabotaj olduğu belirtilen 200 olayda, yurtiçi ve yurtdışı veri ve ses trafiğini taşıyan ana arterlerdeki fiber optik şebeke hedef alındı. Ayrıca 237 adet saha dolabına zarar verildi.

Fiber optik kabloların tümüyle yenilenmesi, saha dolaplarının onarılması ve değiştirilmesinin 100 milyon YTL’nin üzerinde kayba yol açtığı ileri sürüldü. Ancak kesin rakamın henüz ortaya çıkmadığı belirtildi.

Telekom grevinde uzlaşma sağlandı

Telekom yetkilileri, sabotaj olduğunu iddia ettikleri bu kesintilerden 237 bin telefon abonesinin etkilendiğini, bu arızaların 152 bin adedinin giderildiğini belirttiler. Grev boyunca ADSL hatlarında 53 bin arıza meydana gelirken, bunlardan 44 bini onarılabildi.

TT grevi iş günü kaybında 30 yılı solladı

Grevin ortaya çıkardığı zarar ve arızaları kesin olarak belirlemek üzere Telekom yetkilileriyle çalışanlar bir araya gelecek. Toplantıda, henüz giderilmeyen arızalar için bir çalışma takvimi çıkarılacak. Telekom yönetimi çalışmaları hızlandırmak için çalışanlara fazla mesai yaptırmayı planlıyor.