BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.504,32
HABER /  DÜNYA

İŞÇİLER HALAY ÇEKTİ, ROMANLAR GÖBEK ATTI

Edirne’de 1 Mayıs İşçi Bayramı coşkulu bir şekilde kutlandı. İşçiler halay çekerken, Roman vatandaşları da göbek atarak Edirne’deki 1 Mayıs ...

Abone ol

Edirne’de 1 Mayıs İşçi Bayramı coşkulu bir şekilde kutlandı. İşçiler halay çekerken, Roman vatandaşları da göbek atarak Edirne’deki 1 Mayıs kutlamalarına ayrı bir renk kattı.
Edirne’deki 1 Mayıs kutlamalarının adresi Saraçlar Caddesi oldu. Öğle saatlerine doğru Edirne Belediye Başkanlığı binası önünde toplanan sendikalar, siyasi parti grupları, vatandaşlar, işçiler ve öğrenciler daha sonra kortej halinde Londra Asfaltı üzerinden Saraçlar Caddesi’ne yürüdü. Marşlar ve sloganlar eşliğinde yürüyen kalabalık, Saraçlar Caddesi’ne ulaştıktan sonra halay çekerek 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı.

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI’NDAN 1 MAYIS ŞİİRİ
Cumhuriyet Halk Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, TÜRK-İŞ, DİSK, KESK, Atatürk Düşünce Derneği gibi sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerden oluşan gruplar, ellerindeki bayraklar ve flamalarla kortej oluşturdu. Sloganlar eşliğinde kutlamaların yapıldığı Saraçlar Caddesi’ne yürüyen kalabalık, burada halay çekti. Edirne’deki sendika temsilcileri birer konuşma yaparken kutlamalara katılan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanırkulu da kendi yazdığı 1 Mayıs şiirini okudu. Tanrıkulu şiirinde, barış ve kardeşliğe vurgu yaptı.

İŞÇİLER HALAY ÇEKTİ ROMANLAR GÖBEK ATTI
Yaklaşık iki buçuk saat süren kutlamalarda renkli görüntüler de oluştu. İşçiler 1 Mayıs’ı halay çekerek kutlarken bazı Roman vatandaşlar da çalan davul zurna eşliğinde göbek attı.
Bu arada, Edirne’deki kutlamalar Ankara’dan canlı izlendi. Edirne emniyetinde görevli polisler tarafından çekilen görüntüler, 3G teknolojisi ile İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından da takip edildi.
Edirne İl Emniyet Müdürü, yardımcıları ve şube müdürleri ile birlikte kutlamaları şehir merkezindeki bir parktan takip etti. Kutlamalar nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılırken polisin çevrede geniş güvenlik önlemleri aldığı dikkatlerden kaçmadı.
(İHA)