BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,56
HABER /  GÜNCEL

İşçiler greve girince çöpü başkan topladı

Doğubeyazıt'ta belediye işçileri greve girince belediye başkanı ve meclis üyeleri çöp topladı.

Abone ol

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde belediye temizlik işçileri greve gidince, çöpü toplam işi belediye başkanı ve meclis üyelerine kaldı.

Üç günden beri karşılıklı yoğun görüşmeler sürmesine rağmen ikna olmayan işçiler, grevlerine devam ediyor. Önceki dönemde yapılan ihale ile belirlenen şartlarda çalıştırılan işçiler bu duruma itiraz ederken, yüklenici firma ve belediyenin bütün çabalarına rağmen ikna olmadılar.

Çöp toplayan Doğubayazıt Belediyesi Eş Başkanı Murat Rohat Özbay, daha önce yapılan iki yıllık bir ihale olduğunu belirterek, "O zaman ücretler düşük öngörülmüş, şu an biz istesek dahi resmiyette ücret artışına gidilememekte. Bunu kendilerine izah ettik bir dönem sonra, ihale döneminde ücretlerin yeter düzeye çıkarılabileceğini kendilerine anlattık. Yüklenici firma kendi inisiyatifini kullanıp maaşlarda 150 TL'lik bir düzenlemeye gitti. Ancak işçiler bunu kabul etmedi ve ipler kopmuş durumda. Biz de mecburen şehri çöplerden temizlemek zorundayız. Belediye meclis üyeleri ve belediye çalışanları olarak işlerin aksamaması için çöpleri toplamaya başladık. Böyle olmasını bizde istemezdik ama bir uzlaşı sağlanamadı" dedi.

Şehirdeki çöpleri toplamaya devam eden Başkan Özbay ve ekibi, bu sorun çözülünceye kadar çöp toplamaya devam edeceklerini beyan etti.