BIST 9.508
DOLAR 32,50
EURO 34,75
ALTIN 2.485,45
HABER /  POLİTİKA  /  SP

İşçi ve memura yüzde 50 zam sözü

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, iktidara gelmeleri halinde ne yapacağını anlattı...

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ''Biz iktidara geldiğimizde yine işçiye, memura, emekliye yüzde 50 zam vereceğiz'' dedi.

Kamalak, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasına Bank Asya 1. Lig'den Spor Toto Süper Lig'e yükselen Orduspor'u tebrik ederek başlayan Kamalak, mor-beyazlı ekibe başarılar diledi.

Ülkenin her açıdan zor günler geçirdiğini ifade eden Kamalak, ''Bunun için iktisadi düzeni değiştireceğiz'' diye konuştu.

Türkiye'nin tüketim ekonomisinden yatırım ekonomisine geçmesi gerektiğini söyleyen Kamalak, iktidarlarında yerli üretime ağırlık vereceklerini vurguladı.

İktidara geldiklerinde işçiye, emekliye yine yüzde 50 zam vereceklerini belirten Kamalak, şunları kaydetti:

''Biz iktidara geldiğimizde yine milletimizin yüzü gülecek. Yine işçiye, memura, emekliye yüzde 50 zam vereceğiz. 1996'da henüz güvenoyu almadan ilk etapta yüzde 50 zam verdik. O zaman yaptık, yine yaparız. Başbakan 2023 projesinden söz ediyor. Siz 2023 projesi mi, iş mi arıyorsunuz? Bugünü kurtaramayan hükümet yarını nasıl kurtaracak?''

Kamalak, eğitim sistemini milli ve manevi bir şekle koyacaklarını da dile getirerek, ''Eğitim sistemini değiştirip altın nesil projesi ile geliyoruz'' dedi.

Osmanlıcayı eğitimin her aşaması için seçmeli ders olarak okutacaklarını bildiren Kamalak, şunları söyledi:

''Çanakkale'de binlerce şehit verdik. Peki dedelerimizin mezar taşlarını okuyabiliyor musunuz? Dedeleriniz şehit eden katillerin mezar taşlarını okuyabiliyorsunuz. Onların dillerini okullarda da okuyorsunuz. Buna karşılık dedemizin alfabesini okumak bizim hakkımız değil mi? Ecdadımızın dilini öğrenmek hepimizin hakkı değil mi? Eğitimde Kur'an yasağını kaldıracağız. Eğitim sisteminde inanca yönelik bütün yasakları bir bir kaldıracağız.''

Kamalak, ayrıca sağlık alanında da çeşitli projeler hayata geçireceklerini, Saadet Partisi iktidarında yeşil kartın kaldırılacağını, doğan her çocuğun sigortasının olacağını dile getirdi.