BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.323,95
HABER /  SEÇİM

İşçi Partisi cumhurbaşkanlığı seçiminde kararını verdi

Doğu Perinçek'in başında olduğu İşçi Partisi, 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili kararını açıkladı

Abone ol

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek imzalı açıklamada "Tayyip Erdoğan’a ve Selahattin Demirtaş’a oy yok" denildi. İhsanoğlu ismi için ise "oy yok" denilmedi ancak açık bir destek mesajı verilmesinden kaçınıldı.

İşçi Partisi cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi kararını yazılı açıklamayla partisinin internet sitesinden duyurdu. İşte açıklama:

MİLLETİN CUMHURBAŞKANI ADAYI YOK

"Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez oluyor: Cumhurbaşkanı seçiminde PKK bölücülüğünün bile adayı vardır, ancak Milletin ve Cumhuriyetin adayı yoktur.

Bu Meclisin içinden Cumhuriyetimizi ve Vatan Bütünlüğümüzü temsil eden bir aday önerecek 20 milletvekili çıkmamıştır. Halkımız Cumhuriyet Devrimini seçme olanağından yoksun bırakılmıştır. Böylece devrimle kurduğumuz Cumhuriyetimiz Çankaya seçiminin dışına sürülmüştür.

Bütün adaylar “Açılım” denen ABD güdümündeki bölünme planını savunuyorlar. Ancak bu üç aday, Türkiye halkının önündeki Millî Hükümet mücadelesine karşı aynı konumda değiller:

Tayyip Erdoğan, Cumhuriyeti yıkan iktidarın başındadır ve Millî Hükümet mücadelesinin esas hedefidir.

Selahattin Demirtaş, “Açılım” adı verilen Türkiye’yi bölme planında Tayyip Erdoğan'ın ortağı ve PKK’nın memurlarındandır. Millî Hükümet için mücadelenin ikincil hedefidir.

İHSANOĞLU MUHALEFETTE BİLE DEĞİL

Ekmeleddin İhsanoğlu ise, muhalefette bile değildir. Atlantik emperyalistlerinin AKP iktidarına verdiği göreve karşı koyacak yönelişten ve birikimden yoksunudur. Türkiyemizin devrimci ve emekçi birikimiyle birleşme eğiliminde değildir.

SEÇİM 3 TEMMUZ 2014'TE TAMAMLANDI

CHP ve MHP yönetimleri, gösterdikleri Çatı adayıyla Tayyip Erdoğan’ın Çankaya yoluna kırmızı halı sermişlerdir. Seçim, 3 Temmuz 2014 günü tamamlanmıştır.

Ne var ki Cumhuriyet yıkıcılığı ve bölücülük çıkmazdadır.

Tayyip Erdoğanların Sıcak Para Ekonomisinin sonu gözükmüştür.

Bölgemizde “Kürdistan” adı altında İkinci bir İsrail kurma girişimi de, Suriye’nin kahramanca direnişiyle ve bölge ülkelerinin dayanışmasıyla bozguna uğratılmıştır. Böylece “Açılım” dedikleri bölme planı çıkmaza girmiştir. 2002 yılında bir ABD projesiyle iktidar koltuklarına oturtulan Tayyip Erdoğanların saltanatını yıkma koşulları oluşmaktadır. Türkiye, Büyük Çözümün eşiğine gelmiştir.

Türkiye’mizi aydınlıklara çıkarmak için, bütün yurttaşlarımızı İşçi Partisi’nde örgütlenmeye ve Büyük Çözüm için sorumluluk üstlenmeye çağırıyoruz.

11 Ağustos sabahından başlayarak önümüzdeki görev,

- Tayyip Erdoğan iktidarından kurtularak bir Millî Hükümet kurmaktır.
- Bağımsız, halka dayanan, güçlü bir devlet örgütlemektir.
- Özgür, örgütlü, eşit yurttaşlardan oluşan çağdaş bir toplum inşa etmektir.

İşçi Partisi, seçim siyasetini bu görevlerin ışığında belirlemiştir:

Tayyip Erdoğan’a ve Selahattin Demirtaş’a oy yok!
Cumhuriyet yıkıcılığına ve bölücülüğe oy yok!

MİLLETİMİZ ERDOĞAN'I KESİNLİKLE İNDİRECEK!

Sandığa giden ve gitmeyen,

Geçersiz veya geçerli oy kullanan

Bütün yurttaşlarımıza sesleniyoruz,

Çankaya’ya tırmansa bile, Tayyip Erdoğan’ı milletimiz oradan kesinlikle indirecektir.
Tayyip Erdoğan saltanatını yıkma mücadelesinde birleşelim!

Hedefimiz, Milletin Hükümetini kurmaktır.

İşçi Partisi göreve hazırdır."