BIST 9.091
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,50
HABER /  GÜNCEL

İşadamı Ak Parti'li başkana saldırdı

Bolu'da vergi rekortmeni işadamı Yılmaz Becikoğlu ve bir arkadaşı düğünde karşılaştığı Bolu Belediye Başkanı Ak Partili Alaaddin Yılmaz’a küfür edip saldırdı.

Abone ol

Alaaddin Yılmaz’ın korumaları araya girerken, soruşturma başlatıldı.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, işadamı Yılmaz Becikoğlu ile dün akşam Karacasu Beldesi’ndeki Termal Otel’de düzenlenen bir düğünde karşılaştı. Bolu’da yıllardan bu yana vergi rekortmeni olan ancak geçen sene ikinci sıraya inen işadamı Yılmaz Becikoğlu ile yanında bulunan arkadaşı Celal Tabanoğlu, davetlilerin önünde Alaaddin Yılmaz’a laf atıp, küfür etmeye başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Yılmaz’ın korumaları araya girerken, sinirlenen Celal Tabanoğlu, Yılmaz’a yumruk salladı. Celal Tabanoğlu’na müdahale eden korumalar kavgayı güçlükle yatıştırırken, Alaaddin Yılmaz düğünden ayrıldı. Bunun üzerine sahneye çıkarak düğüne katılan davetlilerden özür dileyen Yılmaz Becikoğlu, şöyle dedi:

"Belediye başkanının makamına saygımız var ama şahsına yok. Başkan, bizim ekmeğimizle oynuyor. Ekmekle oynamak bir insana yapılacak en büyük kötülüktür. İnsanın ekmeği namusudur. Buna rağmen böyle bir nezih ortamı bozduğum için tüm davetlilerden özür diliyorum ve izninizle ben de düğünden ayrılıyorum."

Yılmaz şikayetçi olurken, olay yerine gelen jandarma ekipleri tutanak tuttu. Yılmaz Becikoğlu ve yanındaki arkadaşının kendisine küfür edip saldırdığını söyleyen Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, şunları söyledi:

"Yılmaz Becikoğlu, Boluspor kongresi öncesi yerel gazetelere yaptığı açıklamalarda şahsıma yönelik hakaret etti. Ben de kendi üslubumla cevap verdim. Dün akşam da davetli olduğum düğünde protokol masasında otururken arkadaşı ile yanıma gelerek küfür edip hakaret ettikten sonra saldırdılar. Ne olduğunu da anlamadım. ’Yumruk yedi’ deniliyor ama öyle bir şey yok. Ben de bunun üzerine kendisinden şikayetçi oldum."

MİLLETVEKİLİNE DE KÜFÜR ETMİŞTİ

Yılmaz Becikoğlu, yaklaşık 2,5 yıl önce Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün katıldığı fabrika açılışında dönemin Ak Parti Bolu Milletvekili Fatih Metin’in kurdele kesimi sırasında "Bu adamın burada ne işi var?" sözlerine sinirlenerek, Metin’e yüzlerce kişinin önünde küfür etmişti.