BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

İş ilanlarında çıkan süpervizor nedir süpervizör ne demek supervisor ne anlama geliyor

Çalışma hayatında ve iş ilanlarında sıklıkla karşılaştığımız bir tanım 'Süpervizor' ya da 'Supervisor'. Peki bu kadar karşımıza çıkan 'Süpervizör ne demek' biliyor muyuz? Gelin iş ilanlarında sıklıklar karşımıza çıkan süpervizor nedir supervisor ne demek supervisor ne anlama geliyor bir bakalım...

Abone ol

'2-3 yıl deneyimli süpervisor (supervisor) aranıyor' İşte kilitlendiğimiz nokta. Türkiye'de işsizlik hayli fazla oranlarda seyrediyor. Haliyle aktif iş gücüne katılabilecek kişiler her gün iş arayışındalar. Kimi şanslılar gönlünden geçen işi buluyor, kimileri ise mutlu olmadığı bir işi yapıyor. İşi olan veya işi olmayan herkesi ortak noktası, devamlı bir iş arayışında olmaları veya internette karşılarına bir şekilde iş ilanları çıkmaları. Özellikle son yıllarda ortak bir kelime ile karşılaşılıyor 'Süpervizör veya supervisor' Peki sürekli karşılaştığımı bu süpervizor ne demek supervisor ne demek ne anlama geliyor diye hiç düşündünüz mü? Hadi gelin sık sık karşımıza çıkan süpervizör ya da supervisor ne demek bir bakalım.

SÜPERVİZOR YA DA SUPERVISOR NE DEMEK; Süpervizor aslında Fransızca bir kelimedir ve daha sonradan dilimize girmiştir. Tam olarak anlamı; iş yerinde performansı arttırmak, verimlilikleri yükseltmek ve personeli denetlemek olan gözetmen. Aynı zamanda edinilen raporları amirlerine sunan kişilerdir.

Süpervizor olmak için her farklı meslek grubunun kendine ait bir takım özellikleri vardır. Yani sektörden sektöre farklılık gösterir.