BIST 9.732
DOLAR 32,53
EURO 34,81
ALTIN 2.436,09

İş dünyasını buluşturan otel

İnternet haber seyahat uzmanı ve tatilin ayaklı google ‘ı Alper Tekbaş iş dünyasının yeni buluşma noktası, şehir otelciliği ve kongre turizmine farklı bir bakış açısıyla adım atan İstanbul’un Anadolu yakasındaki Via Hotel’i çarpıcı ayrıntılarıyla kaleme a

İnternet haber seyahat uzmanı ve tatilin ayaklı google ‘ı Alper Tekbaş iş dünyasının yeni buluşma noktası, şehir otelciliği ve kongre turizmine farklı bir bakış açısıyla adım atan İstanbul’un Anadolu yakasındaki Via Hotel’i çarpıcı ayrıntılarıyla kaleme aldı.

İş Dünyasını Buluşturan Otel

Pantikapeum dan Bu günlere…

M.Ö 5000 yıllarından beri tarihin, medeniyetlerin ve yerleşimin süre geldiği Pendik’in

dünden bugünlere uzanan tarih ve gelişim öyküsünde özellikle İstanbul Boğazından Sakarya nehrine kadar uzanan bölgede bulunan Pendik, Friglerin Trakyadan Anadoluya süren yerleşim sürecinde Debrikya, Bitinlerin bitinia sı derken Persleri, Makedonyalıları, Roma İmparatorluğunu, Bizans ve Osmanlı diye devam edip bugünlere kadar uzanan öyküsünde “Pantikapeum”, “Pantikio” gibi isimlerle anılmıştır.

Her tarafı surlarla çevrili, duvar (İstanbul’a özellikle doğudan gelen saldırıları önlemek için savunma hattı olmuş) , Beş burun, Ural dağlarından gelip bu bölgeye yerleşenlerin ise Farsça Beş köy anlamında “pench-deh” dedikleri yerdir Pendik.

Sakın Çıkma Patika Yollara

İstanbul’un İşgal yıllarında deniz ve anayol güzergahları Anadolu’ya geçişte kontrol altında olduğu için silah ve cephane sevkiyatı ve Ankara da ki milli mücadeleye destek için aralarında İsmet İnönü den Kazım Karabekir Paşaya, Mehmet Akif Ersoy dan Halide Edip Adıvar’a kadar birçok aydın ve komutanlarında olduğu gruplar köylerin içlerinden geçen patika yolları kullanmışlardır. Ve Pendik’in köyleri olan Kurna ve Kurtdoğmuş köyleri de bu geçiş noktaları arasındaydı.

Mübadele Yıllarında Pendik


Mübadele ile birlikte olan nüfus değişimi Pendik’i de etkilemiş ve Anadolu dan da gelen göçlerle birlikte nüfusu artmıştır.

Bir Zamanların Sessiz İlçesi

Denizi, doğası, yeşili ile samimi ve sevecen yüzünü sanayide kentleşmeye bırakan Ömerli barajının yapılması, Pendik tersanesi ve ağır sanayi tesisleri derken bugünlere uzanan Pendik Sanayinin ve ticaret yaşamının günümüzde önemli ve vazgeçilmez duraklarından biri olmuştur.

Ve Via Port Projesi Doğuyor

Riskli bir hayal olmaktan, doğru ve gerçekçi bir yatırıma dönüşerek ülkemiz ekonomisine kazandırılan ve değer katmanın ne anlama geldiğini gösteren bir proje olarak karşımıza çıkıyor Via Port…

İstanbul’un Beşi Bir Yerde’si

Domuz deresi mevkiinde bataklık kışlarında yabani hayvanların dolaştığı bir mevkii

de inşa edilen Via Port Projesi bugünlerde 2500 kişinin istihdam ettiği ayda 400 bin kişinin ziyaret ettiği cıvıl cıvıl yaşayan 7 den 70 e İstanbulluların uğrak noktası olan bir kompleks olmuş.

Alış veriş merkezi, eğlence merkezi, otel, kongre merkezi, ve fuar alanının da tamamlanmasıyla beşi bir yerde hizmet anlayışının öncüsü olacaktır..

 
Via Hotel’e Davetlisiniz

Via Hotel ise Türkiye ve dünyanın konaklama, kongre ve toplantı, çok amaçlı organizasyonlara ev sahipliği yapacak olan, aynı zamanda da modern en son teknolojiyle geliştirilmiş Spa ve fitness centerıyla da kentin yorgun yüzünün yenilendiği bir otel olmak için kapılarını araladı.

Via Hotel İstanbul’a Hoş geldiniz

Via Hotel Nerede ?

Sabiha Gökçen uluslararası havalimanı, formula pisti İstanbul park, Sabancı ve Okan Üniversitesi, tersaneler bölgesi , yerli ve yabancı yatırımcıların bulunduğu bir bölgenin

tam ortasında uluslar arası standartlarda Selçuklu ve Osmanlı motifleri ile harmonize

estetik anlayışı ve ihtişamı ile dışarıdan baktığınızda içeriyi yansıtmayan, içeride ise

daha reception ve lobi de insanı etkileyen estetik, şıklık ve detayları ile konforlu

ve üstün hizmet anlayışıyla özel zamanlar yaşayacağınız bir otel olarak sizi karşılıyor.

Via Hotel her yerde…

Via Port Alış veriş merkezinin Arkasındaki Cennet

Dışarıdan bakıldığın da belki de bu kadar konforlu ve güzel bir konaklama imkanını size sunan ve bunu birbirinden farklı servis ve hizmet üniteleriyle bütünleyen bir otel olduğunu düşünemeyeceğiniz bir yer olan Via Hotel, sizlere düşlerinizi sunma konusunda oldukça iddialı, özel seçilmiş personeliyle merhaba diyor.

Benim İsmim Mustafa Size Hizmet etmekten memnuniyet duyarım.

Kalpten, samimi,

İçten, sevgi dolu, güler yüzlü ve profesyonelim…




Via Hotel de Bir Deniz Kızı yada Kanatlı Bir Melek Olmaya Ne Dersiniz ?

Mezopotamya dan İtalya, Fransa, İrlanda ve dünyaya yayılan tutku dolu bir müzik aleti olan arp, arpistlerin sihirli dokunuşlarıyla anlam kazanıyor.

Via Hotel de Arpın dingin ve muhteşem tınısı Via geceleriyle Belvedere ala carte restaurant da seyri İstanbul’a sizi alır götürür. Arpist Burcu Aygider in Arp Resitali Via Hoteli sarıyor.

Dünyada Las Vegasta, Türkiye de Via Hotel de

Çikolata Kraliçelerinin Şelalesi

Via Hotel’in her karesinde mutlulukla bütünleşen adımlar sizi bekliyor.

Sanki gerçek bir şelaleden akan bir çikolata şöleninde, ister toplantıdan çıkın, ister alış verişten dönün, isterseniz puro köşesinde keyfinize bakın.

Via Hotel de kendinizi özel hissetmeniz için her ayrıntı düşünülmüş hatta, gizemli şerbetçi ansızın sizi bulursa şaşırmayın.

Via Premium Floor da Kütüphane Keyfi

Kendinizi, dinlenmeye, kitapların içerisinde kaybolup yenilenmeye bırakacağınız anlamlı zamanlarda Via Hotel dinginliğinde, sizi hiç kimse rahatsız etmeyecektir.

Orkideler Sizin İçin…

Lobide antorium çiçekleri ile başlayan Via Hotel Keyfi asmalar, Begonviller, küçük kamelyalar ile en güzel hediyeler çiçektir, unutulmuş değerleri yaşatmak istiyoruz misafirlerimize. Biz beklentilerin önüne geçeğiz diyen Via Hotel Müdürü Ergun Demiray

Via Hotel'in güler yüzlü ekibi hepsi kendi konusunda profesyonelliğiyle dikkat çekiyor.

2011 yılında resmi açılışımızı yapacağız derken, anlıyorum ki uluslararası otel zincirlerinden olan İnterContinental otellerinin bir üyesi olacağız diyor.

Etekteki Taşlar Masanın Üzerine Dökülsün

İşinizi doğu yapın, rest çekin bana. Fırsat vermek, dinlemek, anlamak, ışık tutmak gerekir.

Biz birbirimizi yukarıya itekleyen bir ekibiz. İşimizi bilmemizin ötesinde işimizi çok seviyoruz. Otelcilikte tekil yıldızlar değil, takım yıldızları oluşturup, ekip ruhumuzla misafirimizin hizmetineyiz. Göz temasımız misafirimizin alışkanlıklarını, isteklerini en iyi şekilde anlamak ve anında servis ve hizmet sunma anlayışıyla eyleme dönüşür.

Misafir Gözüyle Biz, Bizim İçin Her Şeyden Değerli Olan Gerçek Değerdir.

Kuponla Değil Azimle Projelere İmza Attık

Via Hotel’in Senaryosunu biz yazacağız. Otelciliği şekilcilikten kurtarıp,layıkıyla yapacağız. Aynadaki kişi size nasıl yalan söyleyemeyecekse bizde Via Hotel dünyasında misafirlerimize ne vaat ettiysek onu en üst limitle sunacağız.

Birçok tanımlamaya cevap verebilecek bir oteliz. Öncelikle business bir oteliz ama aynı zamanda havalimanı, convention, dinlenme ve tatil imkanlarının sunulduğu, alış veriş merkezimizin de avantajlarını misafirlerimize sunan bir oteliz.

Aslan Yattığı Yerden Belli Olur

Via Hotel’in arka bahçesin de temizlik ve hijyen konusunda hiç taviz verilmeden ve hiç masraftan kaçılmadan, en son teknolojinin kullanıldığı pırıl pırıl bir çamaşırhane kurulmuş, havlu ve nevresimler için ayrı ayrı katlama makineleri yapılmış.

Mutfak ve hazırlık ünitelerinde ise, misafirin sağlığı ve gıda güvenliği için üst düzey bir hijyen standartları uygulanırken, a dan z ye risk analizleri yapılarak misafirlerin sağlığı ve gıda güvenliği uluslararası standartlara uygun aynı zamanda da misafirlerin can güvenliği için ciddi çalışmalar yapılmış, bu konuda da Türk donanmasında aldığı görgü ve tecrübesi ile teknik hususlar da danışmanlık hizmeti sunan rahmetli Sn Oğuz Yaşar Bey büyük katkılarda bulunurken, şimdi ise emekli Deniz Kurmay Albay Abdullah Arman denizlerde geçen 25 yılın sonrasında bu görevi devir almıştır.

İster Seyri İstanbul, İster Şehri İstanbul

Bu benim görevim değil !!! Hayır buda benim görevim yapılması gerekiyorsa yaparım…

İkisi de Krallara Layık

Zincirin halkalarının her biri sağlamsa aidiyet ve sahiplenme duygunuz temeli insana hizmet etmek üzerine kurulan bir anlayış ile ekip ruhunuz ve heyecanınız sizi başarıya götürecektir.

Standart odaları dahil olmak üzere tüm oda tiplerinde misafirlerinin konforu ve rahatlığı için her detayın düşünüldüğü ve insana ayrıcalıklı olduğunu yaşatmak isteyen Via Hotel de misafirimizsiniz anlayışıyla VIP odaları, dinlenme salonları, en üst kattaki iki kral dairesi ve terastaki havuzu ile dikkatleri çekiyor.

Gazeteler Ütülensin

Misafirlerine oda servisinde götürülen gazeteler bile ütülenmiş bir şekilde, büyük bir hassasiyetle günaydınlar diyerek sunuluyor.

Şehirde Birlik Ol Ülke Vız Gelir, Ülkede Birlik Ol Dünya Vız Gelir

Uluslararası bir kongre merkeziyiz. İstanbul’un en büyük Conference & EXPO Center oteli

olmak için proje çalışmaları için hedef koyan ve bu doğrultuda ayrı bir fuar alanı ve oditoryum alanlarıyla tam bir kongre merkezi olacak olan Via Hotelde 3 ayrı kongre merkezi bulunmakta. İstanbul ve ilçelerinin isimlerinin verildiği, farklı kategoriler ile ayrı katagoriler farklı amaçlarla kullanılan ve ferah fuaye alanları, bölünebilir salonları, tamamen gün ışığı alan özel balkonlu, otelden bağımsız bir giriş kapısı , kapalı ve açık otoparklarıyla park sorununu yaşatmayan 3 ana salon, 25 değişik ebat ve nitelikte salonlarıyla Beylerbeyi, Topkapı, Taksim Meydanı gibi isimler ile taçlandırılan kongre merkezi 10 kişiden 1500 kişiye kadar her türlü toplantı ve organizasyonu yüksek tavanlı, ihtişamlı avizelerle donatılmış aydınlatma sistemleri, kendinizi saray koridorlarında gezinirken bulacağınız mermer zemin ve sütunlarıyla dikkatleri çekmektedir.

Via Hotel’e Göktaşı Düşmedi

Aynı anda birbirinden farklı amaçlar için bir araya gelmiş toplantı gruplarını ağırlayan Via Hotel Kongre Merkezi son teknoloji ürün ve sistemleri kullanarak toplantı salonlarında tamamen dijital kontrollü , hem salonlarında lokal olarak hem de teknik ofiste bulunan

Kumanda panelinden kontrol ve takip edilen otomasyon sistemi, tavanda toplana bilir projeksiyon ve perde sistemleri, ses ve ışık donanımlarıyla İstanbul’un Anadolu yakasında kongre turizminde yepyeni bir soluk olurken şehrinde kongre turizminde ki taleplerini karşılayabilecek yepyeni bir merkez olarak bölgedeki otellerin dayanışmasıyla da kongre turizminin ülkemizde gelişmesine ve taleplere karşılık vermesine büyük katkıları olacağı kanaati içerisindeyim.

Bebeğiniz bizim için önemli

Restaurantlar da kullanılan mama sandalyeleri çocuklu ailelerin güvenli kullanımı için, küçük misafirlerin hizmetine sunulurken her kullanımdan sonra dezenfekte edilerek bebeğin temas edeceği tablo strech filmle kaplanarak bebeğinizin sağlığı için dezenfekte edilirken, sakız beyazı temizliğindeki üniformalarıyla Via Hotel’in nazik ve deneyimli personeli de büyük bir hassasiyetle bebeklerin ve çocukların hizmetinde…

Bütün bunların ötesinde Via Hotel de 24 saat aynı ciddiyet ve istikrarla, canla başla çalışan bir kadro görevini yerine getiriyor.

Via Hotel’in Nehiri Okyanuslara Karışıyor…

“Bütçeler yapılsın Nehir Bey” diye takıldığım gelirler müdürü Nehir bey o toplantıdan bu toplantıya yetişmek için adeta zamanla yarışıyordu.

Via Hotel’in yepyeni yüzünde genç, başarılı ve yakışıklı bu ismi tanımak beni mutlu etti.

Via Hotel Sağlıklı Günler Diler

3000 m2 alana kurulmuş olan Via Sağlık Kulübü çok yönlü ve çok amaçlı bir sağlık ve güzellik merkezi.

Deneyimli SPA müdürü Şebnem Günay ve ekibi eşliğinde üst düzey hizmet standartlarında, şehir hayatının stresi, fiziksel ve zihinsel yorgunluğunu sizlere unutturacak Via Hotel SPA huzurunu deneyimleyeceğiniz bedensel ve ruhsal bütünlüğünüzün dinlenme, yenilenme ve zindelik merkezi olacaktır.

KARDİYO- FITNESS

En son teknoloji Technogym spor ekipmanlarıyla donatılan fıtness center da farklı egzersiz programlarıyla amacınıza yönelik profesyonel eğitmenlerin denetiminde sağlıklı ve formda kalabilir, SPA bölümünde ise sağlık, güzellik ve bakımınız için su, ışık ve egzotik kokular ile gelen ruh ve beden dinginliğini deneyimleyebilirsiniz.

Birbirinden Renkli Güzellik ve Sağlık Yelpazesi Via Hotel de …

Kapalı ve açık yüzme havuzu, jakuzi ve yüzme antremanları için ayrılan kulvarlarıyla yarı olimpik kapalı yüzme havuzu ve vitamin barlarıyla vazgeçilmez bir yüzme ve su keyfi sizinle.

STUDYO DERSLERİ

Spinning

Pilates

Yoga

Power challange

Hips burn express

Crunch

Latin aerobic

SAUNA

Sauna, beden ve ruh sağlığı için mükemmel bir ortam sağlar. Uyumlu bir sıcaklıkla toksinlerin atılması, dinlenme ve ardından soğuk su ile alınan duş, kan dolaşımını düzenler, gerginliği azaltır, dinlenme ve huzur sağlar.

Spa uygulamalarından önce masaj ve vücut bakımlarına hazırlanmak amacıyla ve spor sonrası vücutta biriken laktik asitin neden olduğu ağrıların en aza indirilmesi için kullanılan sauna, düzenli olarak kullanıldığında terleme yolu ile gözeneklerin açılmasını ve cildin ölü hücrelerden arınarak son derece pürüzsüz ve canlı bir görünüme ulaşmasını sağlar.

BUHAR ODASI

Buhar odası bakımı sonrası vücuttaki toksin atımı gerçekleşir, cilt derinlemesine temizlenir ve ihtiyaç duyduğu nemi tekrar kazanır.

Bakım sonrası kendinizi yeniden doğmuş gibi hissedeceksiniz..

MACERA DUŞ

Duş alırken size farklı atmosferler yaşatan, fiziksel ve zihinsel olarak rahatlık hissedebileceğiniz bölümümüzde suyun keyfine doyamayacağınız anlar ile tanışacaksınız…

MASAJ ODALARI

9 Tane masaj odasından oluşan spamız uzakdoğuyu ayağınıza getiriyor.(Ayurveda,Thai ve Shiatsu ile sizi enerji dengenize ulaştırmayı sağlar)

Hamam Keyfi Bir Başkadır

Bedensel ve ruhsal arınma geleneği Via Hotel de devam ediyor. Vazgeçilmez hamam keyfi, Osmanlı çinileriyle donanmış 6 kurnalı Türk hamamında ve kişiye özel Türk Hamamı Suitin de devam ediyor.

Jakuzi ve Kar Çeşmesi

Jakuzi de enerjiler pozitifleşirken kaslar gevşeyecek, kar çeşmesinde ise sauna ve buhar sonrası vücut ısınız dengelenip kan dolaşımını hızlandıran ve vücut direncini arttıran kar beyazı etkisini gösterecektir.

Via Sağlık Kulübüne Üye Olmak Bir Ayrıcalıktır

Bireysel yada aile üyeliği seçenekleriyle Via Hotel ayrıcalıklarından yararlanmak isterseniz

 adresinden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Bu Kasaba Başka Kasaba

Via Port Genel Koordinatörü Tayfun Döşkaya’nın Via Kasabası diye ifade ettiği kuğuların, filamingoların, kazların ve ördeklerin gezindiği göletiyle, lunaparkı, karting sahası, at binme alanları, atv ve motosiklet kiralama imkanlarıyla her bütçeye, her zevke ve yaşa uygun kullanım alanları, dünyaca ünlü yerli ve yabancı markaların

sezon ve sezon sonu ürünlerini bulabileceğiniz canlı bir yaşam,dinlenme, eğlence ve alış veriş merkezi ile Via Port AVM değer katmanın ne anlama geldiğini gösteren bir proje olarak yaşama katılıyor.

Turizmin deneyim ve tecrübesiyle güçlü ve vazgeçilmez ismi Tayfun Döşkaya ile de ayrıntılı bir Turizm yazısında buluşmak üzere Via Hotel den ayrılıyorum.

Her Yol Via Hotel de buluşur…

İyi tatiller