BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.497,16
HABER /  EKONOMİ

İş dünyasında istifa depremi Osman Gökçek resmen açıkladı

ANKARA Ticaret Odası'nda istifa depremi... Yönetim Kurulu'nun istifası sonrası ATO Başkanı Salih Bezci de istifasını açıkladı. Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek ATO Başkanlığı'na adaylığını koydu.

Abone ol

Osman Gökçek Ankara Ticaret Odası Başkanı oluyor. 

Ankara Ticaret Odası’nda dün gece geç saatlerde yaşanan istifa depreminin yankıları sürüyor. ATO'daki yönetim kurulunun istifaları sonrası ATO Başkanı Salih Bezci görevini bıraktı. Günün asıl bombası ise Osman Gökçek oldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek resmen ATO Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı. 

Ankara kulislerinde Başkan Salih Bezci'nin de istifası ardından başkanlık koltuğu için en güçlü adayın Osman Gökçek olduğu konuşuluyordu. İddialar doğru çıktı. ATO'nun yeni kaptanı Osman Gökçek oluyor.

İLK AÇIKLAMA

Adaylığını açıklayan Osman Gökçek, gazetecilerin istifa eden meclis üyeleri ile ilgili sorusuna, “Bunu istifa edenlere sormak lazım. Zannediyorum kendi aralarında aldıkları bir karar. Buna da saygı duymak lazım” dedi.

Gökçek'in başkanlığa giden yolu, Ekim ayının başında ATO Medya Meslek Komitesi'nden 4 asil 5 yedek üyenin istifa etmesiyle başlamış. Söz konusu istifaların ardından 19 Ekim'de boşalan komite üyelik seçimlerinde Osman Gökçek aday olarak Meslek Komitesine, buradan da ATO Meclis üyeliğine girmiş oldu.

Osman Gökçek'in ATO Başkanlığına aday olabilmesi için ATO Meclis Üyesi olma şartı bulunuyordu ki bu hamleyle gerekli şart yerine getirilmiş oldu.

OSMAN GÖKÇEK'İN İLK TOPLANTISI

İşte bugün yapılacak toplantıda ATO Başkanı Salih Bezci'nin de istifa etmesi sonrasında yönetmelik gereği ATO Meclisi'nin 1 ay içinde yeni başkan ve yönetim kurulunu seçmesi gerekecek. 

ATO'NUN 125 BİN ÜYESİ VAR

1923 yılında 800 üye ile faaliyete başlayan Ankara Ticaret Odası'nın hali hazırda 125 bin üyesi bulunuyor. ATO, söz konusu üye sayısı itibari ile, İstanbul Ticadet Odası'ndan sonra, Türkiye'nin en büyük ikinci ticaret odası konumunda.

İSTİFAYA MI ZORLANDI?

İstifa depremi sonrası ATO konuşulanlara göre, Salih Bezci kendi istifa etmek istemedi ancak istifaya zorlandı.