BIST 9.441
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.499,10
HABER /  GÜNCEL

İş arayanlar bu tuzağa dikkat!

İnternette verdikleri kabin memurluğu ilanı ile genç kızları tuzağa düşüren kötü niyetli kişiler görüntülü konuşma şartı ile adaylarla görüşüp uygunsuz sayılabilecek görüntülerini gizlice kaydediyorlar.

Abone ol

İş arayan genç kızlar aman dikkat sizin de başınıza gelebilir. Çeşitli internet sitelerine verdikleri iş ilanları ile genç kızların iş başvurusunda bulunmalarını bekleyen kötü niyetli kişiler kameralı oyun tuzağına aldı. 

Genç kız yaşadığı korkunç olayı Şikayetvar.com'a anlattı:

“İnternetten bulduğum kabin memurluğu ilanına özgeçmişimi gönderdim. Bana geri dönüş yaptılar ve internet üzerinden mülakat yapacaklarını söylediler. Bir mail adresi verdiler ve mülakatın akşam 20:30’da olacağını belirttiler. Mülakat için kamera açmamı istediler. Mülakatta çok inandırıcı konuştular. Gerek sektörden gerekse gündemden sorular sorarak gerçek bir mülakat havası verdiler. Mülakat için giyinme puanını da vereceklerini belirten kişiler ayağa kalkmamı istediler. 

'MAHREM YERLERİMİ AÇMAMI İSTEDİLER'

Ayakkabı, kıyafet ve genel hazırlık kriterleri için sırayla isteklerde bulundular. Bacak boyumu göstermemi istediler. Tarama yaptıklarını belirten kişiler uzun süre beklettiler. Daha sonra vücudumda dövme olup olmadığını sordular. Vücudumda birkaç dövmem olduğunu söyleyince göstermemi ideolojik bir simgenin olup olmadığını araştırdıklarını belirttiler. Daha sonra vücudumda piercing olup olmadığını sordular ve mahrem yerlerimi açmamı istediler. Bunun üzerine şüphelendim görüşmeyi sonlandırdım. Şikayet edeceğimi belirttim. Bu uyarılara harfiyen uyan adaylar o esnada uygunsuz sayılabilecek görüntülerinin kaydedildiğinden habersiz bir şekilde sürüklendikleri tuzağı fark edemiyor.”