BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.298,59
HABER /  DÜNYA

Irkçılığın böylesi görülmedi!

İsrail Yüksek Mahkemesi'nin 2003 yılındaki ayaklanma sırasında çıkarılan yasaya karşı açılan davada verdiği karar çok tartışılacak...

Abone ol

İsrail Yüksek Mahkemesi, İsraillilerle evlilik yoluyla İsrail vatandaşlığı kazanan Filistinlilerin ülkenin güvenliği açısından tehdit olduğu sonucuna vararak, "ülke için milli intihar" olur gerekçesiyle İsraillilerle evlenen Filistinlilere vatandaşlık verilmemesini kararlaştırdı.

Haaretz'in haberine göre Yüksek Mahkeme, 2003 yılındaki Filistin ayaklanması sırasında çıkarılan ve "İsraillilerle evli olduğu halde İsrail'in güvenliğini tehdit ettiği belirlenen Filistinlilere vatandaşlık verilmesini engelleyen" yasaya karşı açılan davada tartışmalı bir karara vardı.

Mahkemenin 5'e karşı 6 oyla aldığı karara göre, yasanın "milli güvenlik açısından" gerekli olduğu ve aksinin İsrail için "milli intihar" olacağı gerekçesiyle İsraillilerle evli Filistinlilere vatandaşlık verilmeyecek.

Ancak Yüksek Mahkeme daha ileri giderek, 2003'te çıkarılan yasanın kapsamını genişletti ve sadece "güvenlik için tehdit oluşturanlara" değil, aynı durumdaki bütün Filistinlilere vatandaşlık verilmesini engelleme kararı aldı.