BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.284,14
HABER /  MEDYA

İrfan Değirmenci milletvekili adayı oldu neden kovulmuştu?

Kanal D sabah haberlerini yaparken kovulan sunucu İrfan Değirmenci milletvekilliği için kolları sıvadı. İrfan Değirmenci adaylık kararını da sosyal medya hesabı üzerinden ilan etti. İrfan Değirmence CHP'den milletvekili aday adayı oldu. Peki İrfan Değirmenci neden kovulmuştu hatırlıyor musunuz?

Abone ol

Gazeteci İrfan Değirmenci, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) milletvekilliği için aday adayı oldu. Değirmenci, kararını sosyal medya hesabından duyurdu. Kanal D'deki görevine son verildikten sonra bir süredir ekranlardan uzak kalan Değirmenci, CHP'den siyasete atılıyor. Takipçilerine Instagram hesabından CHP çatısı altında siyaset yapmak için aday aday olduğunu söyleyen Değirmenci, şu mesajı paylaştı.

"Bugüne kadar emekçiler,ezilenler, haksızlığa uğrayanlar ve güzel ülkemizin cesur insanları adına yürüttüğüm mücadeleyi bundan böyle CHP çatısı altında sürdürmek için milletvekili aday adayı oldum. Parlamenter demokrasiye,laikliğe, özgürlüğümüze sahip çıkacağız. Güzel günler yakın..."

İRFAN DEĞİRMENCİ NE DEMİŞTİ NEDEN KOVULMUŞTU: 16 Nisan referandum sürecinde Kanal D sabah haberlerini sunan İrfan Değirmenci tarafsızlık ilkesine aykırı hareket edince kovulmuştu. Ünlü ekran yüzü referandumda oyunu kullanıp sandık başında poz vermişti. Referandumda hayır diyen İrfan Değirmenci sandıktan EVET çıkınca twitterdan şu mesajları atmış ve bu mesajlar sebebiyle işinden olmuştu:

-Ülkemizin cesur ve lidersiz cumhuriyetçileri, demokratları, vatanseverleri birlikteliğimizi kazandık. Geleceği de biz şekillendireceğiz...

-“Yaşam umutsuzluktan umut üretmektir. İnsan umutsuzluktan umut üreterek bugüne kadar gelmiştir” Yaşar Kemal Hayırlı geceler Türkiye...

İRFAN DEĞİRMENCİ KİMDİR : İrfan Değirmenci, 3 Kasım 1977 tarihinde Antalya‘da doğmuştur. Antalyalı emekçi bir babayla İstanbul‘lu bir annenin en küçük çocuğu olan İrfan Değirmenci, ortaokul ve liseyi TED Ankara Koleji‘nde okuduktan sonra Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. İrfan Değirmenci, Ocak 1996 yılında Ankara Ostim TV’de televizyonculuğa başladı ve burada 3 yıl çalıştı. İlk canlı yayınlarını 19 yaşında yapan İrfan Demirci, 25 Ekim 1999 tarihinde Ali Kırca ekibine katılarak atv’ye geçti. 17 Eylül 2001 tarihinde Star TV’ye, 30 Ağustos 2003 tarihinde CNN Türk’e, 5 Eylül 2005 tarihinde Mehmet Ali Birand‘dan gelen teklifte Kanal D’ye geçti. 30 Haziran 2007 tarihinde Fox TV’ye geçti ve Çalar Saat programı’nı 1 Nisan 2010 tarihine kadar sundu. İrfan Demirci, son olarak Kanal D’de “Günaydın” programını sunmuştu.