BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,01
ALTIN 2.325,72
HABER /  POLİTİKA

İran'ın o haberine Gül'den yalanlama

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İran devlet televizyonunun “Turkey doomed to fall under Erdoğan: Ex-President” başlıklı haberini yalanladı.

Abone ol
İran devlet televizyonu Press TV'nin İngilizce internet sitesinde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Erdoğan ile ilgili söylediği iddia edilen sözlere yalanlama geldi. Abdullah Gül'ün ofisinden yapılan açıklamada, haberin tamamen yalan olduğu ve ilgili kanala herhangi bir röportajın verilmediği duyuruldu.

'GÜL ERDOĞAN'I ELEŞTİRİYOR' YALANI

İran devlet televizyonu Press TV'ye ait internet sitesinde, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Erdoğan'ın Suriye ve Irak politikasını eleştirdiği yönünde bir haber yer aldı. “Turkey doomed to fall under Erdoğan: Ex-President” başlıklı haberde, Gül'ün Erdoğan yönetiminin Suriye ve Irak politikasını eleştirdiği iddia edildi.

O İDDİALARA YALANLAMA

Haberin yayınlanmasının hemen ardından Kanada'da bulunduğu belirtilen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ofisinden açıklama geldi. Gül'e ait resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, yayımlanan haberin tamamen yalan ve uydurma olduğunu belirtildi. 

Haberde kendisine atfedilen ifadelerin tamamen hayal mahsulü ve uydurma olduğunu belirten Abdullah Gül, böyle bir mülakatı kesinlikle vermediği gibi yalan haberde kayıtlı hususların hiçbir şekilde kendi düşünceleriyle bağdaşmadığını belirtti.

 Bu durum; Washington, Bağdat, Erbil, Ankara, İstanbul ve Brüksel hattında çok önemli temasların yaşandığı bir süreçte, psikolojik istihbarat operasyonu algısına neden oldu.