BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

İran'dan Türkiye'ye çok ağır suçlama

İran ile Türkiye arasında gerilim her geçen gün artıyor. Suriye konusunde ters düşen komşudan ağır bir suçlama geldi.

Abone ol

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, İstanbul'da yapılan "Suriye'nin Dostları" toplantısını "Suriye'nin Düşmanları" olarak tanımladı.

İki komşunun arasına önce Füze Kalkanı, şimdi de Suriye girdi. İran ve Türkiye arasında var olan örtük tarihi rekabet yeniden canlandı.

Laricani, genel kurulda İstanbul'da yapılan konferansın İsrail'e yeni bir nefes aldırmak için yapıldığını öne sürerken diğer ülkelerdeki diktatörlüğe sessiz kalındığına dikkat çekti. Laricani, konferansına katılan ülkelere seslenirken, "Eğer sizler bölgedeki demokrasi için endişeliyseniz, neden Bahreyn'deki vahşi diktatörlüğe ve bazı diğer ülkelerdeki diktatörlüğe sessiz kalıyorsunuz?" diye sordu. 

"TÜRKİYE EMPERYALİZMİN TAŞERONU OLDU"

Meclis Başkanı Ali Laricani, Suriye için Kofi Annan tarafından hazırlanan plana değinerek, şöyle dedi:

"Annan, planını uygulamaya geçirmek için çaba ederken, İstanbul'dan başka sesler yükseliyor. Demek ki bu ülkelerin meselesi Suriye'de reformlar değil. Türkiye emperyalizmin taşeronu oldu."

"SURİYE'NİN DÜŞMANLARI"

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanvekili Muhammed Kevseri, Mehr ajansına yaptığı açıklamada, İstanbul'daki konferansı "Suriye'nin düşmanları" olarak değerlendirerek, Türkiye'yi "Emperyalizmin taşeronu" olmakla suçladı. Kevseri, Başbakan Erdoğan'ın İran ziyareti ile Tahran'ı Suriye konusunda ikna etmeye çalıştığını ancak "katı bir yanıt" aldığını söyledi.