BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,78
ALTIN 2.505,94
HABER /  EKONOMİ

İran'dan Türk ürünlerine ihraç yasağı!

İran, Türkiye'den getirilen ve Rusya'ya ihraç edilen ürünlere kısıtlama getirdi. Böylelikle İran, Rusya ile Ortadoğu konusunda saflarını biraz daha sıklaştırdı.

Abone ol

İran'dan Türkiye'ye ihraç yasağı! Ambargonun kaldırılması sonrası dünya ile ticaretini geliştirmeye çalışan İran, Türkiye'den getirilen ve Rusya'ya ihraç edilen ürünlere yasak getirdi.

İran Ticaret Geliştirme Teşkilatı’nın (TPOI) bünyesindeki şirketlere alınan Türk ürünlerinin İran üzerinden Rusya’ya ihraç edilmesini yasakladığı belirtildi.

Sputnik'in haberine göre, Tahran’ın Moskova’ya Türk meyve ve sebzelerinin İran menşeli gibi gösterilerek Rusya topraklarına sokulmasını önlemek için her türlü tedbiri alacağını belirten resmi bir yazı göndermesinin ardından, TPOI’nin şirketlere yeniden ihracat yasağı getirdiği bildirildi.

İranlı IRNA ajansının aktardığına göre, TPOI Başkan Yardımcısı Muhammed Reza Movadvadi, İran Ticaret Bakanı Reza Nematzade’nin kararı üzerine, Türk ürünlerinin İran üzerinden Rusya’ya yeniden ihraç edilmesinin yasaklandığını söyledi.

Movadvadi, ürünlerin yeniden ihraç edilmesinin İran’ın genel ihracat ilkelerine aykırı olduğunu ve İranlı tüccarların mallarını Rusya’ya ihraç etmek için Moskova ile Tahran arasındaki dostane ilişkilerden yararlanması gerektiğini vurguladı.