BIST 9.525
DOLAR 32,70
EURO 34,77
ALTIN 2.521,13
HABER /  DÜNYA

İran'dan, Mısır ve Türkiye'ye Suriye mesajı

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Suriye'de çözüm için Türkiye, İran ve Mısır'ın fikirlerinin yaklaştığını söyledi

Abone ol

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad , '' Suriye krizinin çözümüne ilişkin, İran , Mısır ve Türkiye'nin bakış açıları birbirine yakınlaşmaya başladı'' dedi.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 12. Dönem Zirvesi çerçevesinde Kahire'de bulunan Ahmedinejad düzenlediği basın toplantısında, söz konusu yakınlaşmanın detaylarına ilişkin bilgi vermedi.

Ahmedinejad ''İran, savaşı, Suriye halkına haklarının verilmesi için bir çözüm olarak görmüyor. Krizi bitirecek çözüm, Suriye rejimi ve muhalefeti arasında yapılacak ulusal uzlaşıdır. Özgürlük, seçme hakkı ve adalet her halkın hakkıdır ve kimse bu insani haklardan mahrum edilemez. Hükümetler bu hakları sahiplerine vermekle, halklar da gerçekleşmeleri için çaba sarfetmekle yükümlüdür'' diye konuştu.

Bazı Arap ülkelerinin Suriye yönetiminin içişlerine karıştığı iddialarına işaret eden Ahmedinejad, ''Başka ülkelerin iç ve dış işlerine karışmak kimsenin hakkı değildir'' ifadelerini kullandı.

İİT zirvesi çerçevesinde Kahire'de bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,  İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad ve Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Suriye meselesini ele almak üzere dün bir araya gelmişti.