BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.494,17
HABER /  DÜNYA

İrandan İsraili hoplatan tehdit!

Tehdit bugüne kadar hep İsrail'den gelirdi ama bu kez İran öyle bir açıklama yaptı ki İsrail hop oturdu hop kalktı. Ya İran dediğini yaparsa?

Abone ol

İsrail'den sık sık İran'ı vurma tehdidi geldi. Hatta tarihler açıklandı, nasıl vuracağı bile yazıldı. Bugüne kadar bir saldırı olmadı. Ancak şimdi hop oturup hop kalkma sırası İsrail'e geldi. Çünkü 'saldırırız' diyen bu kez İran'dı... Hedefleri ise İsrail'in açıklamadığı ancak herkesin bildiği Dimora nükleer tesisi...

İran Devrim Muhafızları Komutanı General Muhammed Ali Caferi, İsrail'in nükleer tesislerini vurabilecek kapasiteye sahip olduklarını, saldırıya uğramaları durumunda bunu yapmaktan korkmayacaklarını söyledi.

Muhammed Ali Caferi, Arapça yayın yapan El Alem kanalına yaptığı açıklamada, İsrail'in İran'a yönelik herhangi bir saldırısında işgal altındaki Filistin topraklarındaki tüm hedefleri vurabilecek kapasiteleri olduğunu ileri sürdü.

İsrail'in nükleer tesislerini hedef almaktan kendilerini durduracak hiçbir şey olmadığını belirten Caferi, saldırıya uğramaları durumunda dediklerini kesinlikle yapacaklarını açıkladı.

Caferi, daha önce de benzeri açıklamalar yapmıştı. İran'ın 2 bin kilometre menzilli Şahab-3 füzeleri İsrail'e erişebiliyor.